VEZI ce te așteaptă pe timpul zilei la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula!

Jocuri demult uitate pentru copii! Muzică populară cu artiști și ansambluri de seamă! Dansuri tradiționale care nu te lasă să șezi liniștit! Concursuri! Ceaunuri care dau în clocot și bucate alese! Meșteri populari și producători din Ardeal, Bucovina și Maramureș! Toate sunt la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula, în 6 și 7 septembrie, în Pasul Tihuța!

Nimeni nu o să poată spune că nu a avut ce face la Festivalul Usturoiului în ținutul Contelui Dracula! Pentru că v-am pregătit un program pe măsura fiecăruia: copiii au activitățile lor, bărbații se iau la întrecere, femeile se gătesc să fie cele mai faine și toți au ce vedea pe scena festivalului. Iar Produs în Bistrița-Năsăud, Produs de Cluj și Produs în Bucovina vin cu cei mai mari meșteri populari și cei mai buni producători de produse tradiționale.
Copiii dau startul festivalului. Cu un program variat gândit de partenerii noștri de la Scenica, ajutați de echipa BCR, care, crede în viitorul nostru și organizează o zonă specială de activități dedicate copiilor. Aproape 70 de copii vor urca pe scenă, îmbrăcați cu ținute asigurate de RCB Electro 97, iar toți micuții veniți cu părinții la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula vor fi implicați în ateliere specifice: pictură, construcție de căsuțe pentru păsărele, împletit brățări sau în jocuri demult uitate: hapuc și tras cu praștia. Iar dacă au chef de o plimbare călare, vor avea acolo ponei!
Dacă micuții au ce face, bărbații au și ei ... Sâmbătă, 6 septembrie, de la ora 13 trecute fix, cine se crede bărbat adevărat, indiferent de vârstă, o poate demonstra la concursul la care se va desemna Cel mai puternic bărbat din Ținutul Contelui Dracula. Puternicii zilei vor fi premiați de partenerii noștri de la Dynamic Tools și Military Trend. Totul va culmina cu un show cum numai pe Eurosport se poate vedea, marca Stihl-Timber Sports România.
Femeile, apoi ele au treabă serioasă la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula: trebuie să arate că au cele mai frumoase ținute și că îmbrăcate cu un element din costumul popular și cu flori în păr sunt cele mai mândre! Doar nu degeaba spunem că acolo vor fi cele mai multe femei frumoase pe metru pătrat!
Cei care se consideră maeștrii în bucătărie, vor putea să-și exploateze talentul în cadrul concursului gastronomic pe care îl organizăm duminică, 7 septembrie, cu start de la ora 13.00.
Iar pentru că Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula înseamnă și spectacole folclorice de excepție, vă spunem că sâmbătă, 6 septembrie, invitat special este Cristian Pomohaci. De la ora 16.00.
Un elev excepțional al Liceului de muzică Tudor Jarda din Bistrița, Vlăduț Sărmaș, acompaniat de profesorii Lavinia Cigu și Mihai Spân, ne poartă, de la ora 18.00, prin minunata lume a folclorului, romanțelor și muzicii clasice, făcând trecerea spre partea de seară și noapte, care este o altă poveste, spusă într-un alt registru!
Duminică, 7 septembrie, avem un regal al artiștilor și ansamblurilor folclorice din Suceava, Cluj, Maramureș și Mureș. Bucovina este prezentă cu ansamblul Poienița din Poiana Stampei și interpreții Ionela Pentelescu și Beatrice Bordieanu. Clujul, prin intermediul Produs de Cluj, ni-l aduce pe cunoscutul interpret Vasile Coca, iar Maramureșul, cu sprijinul Ansamblului Transilvania din Baia Mare, vine să ne veselească: Marinel Petreuș şi Ghiţă Pîrja, Mariuca Trifoi, Maria Mihali, Alexandru Pop.

Ziua de duminică e și ziua bucuriei dansului popular de excepție: Ansambul profesionist Mureșul urcă pe scenă, de la ora 16.30, cu peste 80 de oameni, de la ambele secții, maghiară și română. Picioarele nu vor putea sta locului nici un moment, pentru că, vom avea parte și de o demonstrație de dans de primă mână: maestrul coregraf Nea Mărin și fiica sa, Larisa Barbu, ne vor arăta ce înseamnă să ai jocul în sânge!

Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula vă cheamă la trăire și simțire. Iar pentru că nimeni altcineva nu poate crea o stare de emoție mai puternică decât maestrul Grigore Leșe, domnia sa va fi acolo! Duminică, 7 septembrie, de la ora 18.00!

Asociația Turist în Bistrița-Năsăud

Felicia Szucs,
manager de proiecte

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5