Viaţa politică din judeţ ni-i prezintă pe liberali…în zbateri

Numele primarului comunei Livezile, Olimpiu Neamţ, îl concurează de acum la capitolul notorietate pe cel al deputatului PDL Ioan Oltean, fiind mult mai des rostit în ultimele zile, în comparaţie cu cel al deputatul PNL Ioan Ţintean.

E clar, Neamţ seamănă cu Oltean, nu cu Ţintean…

Încă de luni după amiază, imediat după izbucnirea scandalului mediatic privind demiterea viceprimarului PNL, Traian Simionca, edilul comunei Livezile a dovedit încă o dată că interesele personale, alianţele realizate ad-hoc şi nepăsarea faţă de o eventuală repercusiune din partea ,,Căpitanului Liberal de Judeţ”, Ioan Ţintean, au surclasat, pentru totdeauna, decenţa şi disciplina de partid.

Primarul Olimpiu Neamţ este cel mai bun exemplu că în politica de la noi, doctrinele, ideologiile liberale sunt doar nişte vorbe aruncate în vânt de persoane catalogate ,,portavocea” organizaţiei judeţene PNL.

Olimpiu Neamţ face politică, pe principul, cel mai puternic, rezistă…nu într-o continuă opoziţie faţă de Executivul Nemilos, nici în virtutea unei alianţe şi nici cu promisiuni la nivelul discursului.

Nu contează că, teoretic este membru unui partid care se află în acest moment în Opoziţie, contează doar ,,conjuncturile”. Edilul comunei Livezile este conştient că, probabil, se află la ultimul mandat, dar cu toate acestea, şi-a ,,retezat” potenţialul adversar la alegerile locale din 2012 , şi anume, pe Traian Simionca.

..Războiul” din Consiliul Local Livezile accentuează prăpastia uriaşă dintre partidele din România şi ideologiile pe care le afişează, dar niciodată nu le pun în practică. În cele din urmă, greşeala nu este a celor care fac politică, ci a celor care votează ideologii…

Pentru ,,categoria specială” a PNL, perioada imediat următoare este cea a zbaterilor. Pentru liberalii bistriţeni, se anunţă modificări în Biroul Politic Municipal. Prin urmare, filantropia şi altruismul sunt excluse atunci când vine vorba de funcţii.

Aşadar, liberalii vor înlocui perindatul pe la televiziunile locale cu aşteptările lungi din faţa uşii lui Ţintean, iar politica nu va mai avea acelaşi ,,gust” după ce vor primi telefoane contradictorii în ceea ce priveşte numărul de susţinători pe care se bazează.

Perioada viitoare va fi împărţită între intrigi de partid, negocieri de susţinere şi calcule pe delegaţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5