(Video) Explozie la mall-ul din Bistrița. Persoane în stare de inconștiență

În data de 27.03.2018, ora 20.30, Dispeceratul Integrat ISU - SAJ Bistrița - Năsăud a fost informat despre producerea unei explozii la o mașină în parcarea complexului B1 Retail Park Bistrița.
La locul indicat, au fost direcționate de urgență modulul SMURD, respectiv o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița – Năsăud și două echipaje de stingere de la Detașamentul de Pompieri Bistrița.
Când au ajuns echipajele de intervenție, incendiul se manifesata puternic la autoturism, iar din cauza deflagrației puternice, incendiul a cuprins și cafeneaua din apropiere. În cafenea au fost surprinse patru persoane, care din cauza fumului gros s-au intoxicat, iar două dintre ele au fos găsite în stare de inconștiență.
Salvatorii au extras victimele în cel mai scurt timp și le-au predat echipajelor de prim ajutor, pentru a evalua starea acestora. După evaluare, toate cele patru victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Bistrița, pentru continuarea investigațiilor de specialitate.
Incendiul s-a extins cu repeziciune și la acoperișul imobilului, iar pentru limitarea și stingerea acestuia au fost suplimentate forțele de intervenție cu echipaje de la Secția de Pompieri Năsăud și S.V.S.U. Bistrița. S-a intervenit inclusiv cu autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime, pentru realizarea unui dispozitiv de intervenție complex, în vederea localizării și lichidării focarelor din cât mai multe direcții.
Concomitent cu acțiunile de stingere la obiectivul de mai sus, pe fondul neatenției unui conducător auto, a avut loc un accident rutier soldat cu două victime încarcerate. Modulul S.M.U.R.D, cu echipaje de descarcerare, echipaj de prim ajutor și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean a acționat pentru extragerea victimelor din mașina răsturnată și acordarea primului ajutor la locul evenimentului.
Scenariile exercițiului au avut ca scop urmărirea modului de acționare a personalului responsabil de la locul de muncă, promtitudinea și modul de intervenție al pompierilor ce încadrează echipajele de stingere, descarcerare și prim ajutor. Fiind scenarii de o complexitate ridicată, au fost implicate resurse de la mai multe instituții – poliție, jandarmerie, pompieri voluntari și personal medical, conlucrarea operativă între toate agentiițe de resort este esențială în gestionarea unor situații de urgență de amploare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5