( Video) Scriitorii, alături de cititori. Sesiunile video, de recital, din propria creaţie, au debutat cu un bistriţean

Dacă tot stăm în casă, Revista Neuma, ce apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România, şi Editura Neuma au debutat, de Buna Vestire, rubrica săptămânală intitulată „Puterea secretă a cărților”. Scriitorii vor avea sesiuni video, de recital, din propria creaţie, pentru cititori ! Revista şi Editura NEUMA – pentru elita culturii ! Prima întâlnire este cu scriitorul bistriţean Menuț Maximinian și cea mai recentă carte a sa intitulată chiar... " Puterea secretă a cărților".
Despre volumul „Puterea secretă a cărţilor”, de la Editura Neuma, apărut sub semnătura lui Menuţ Maximinian, Andrea H. Hedeș, directorul editurii şi al revistei Neuma, spune: „Câte pagini, atâtea munci și zile cuprinde acest volum. Cunoscut scriitor, etnolog, jurnalist, mișcându-se cu erudiție pe teritoriul teologiei, Menuț Maximinian folosește instrumentarul acestor domenii de competență în abordarea operei literare. Adăugați la acestea convingerea schimbării în bine a societății prin intermediul rațiunii, luminii, culturii - o asumată filiație iluminist transilvană și obțineți una din căile de acces la Puterea secretă a cărților„.
„Decăderea cărții în societate este doar aparentă. Există o putere ascunsă a cărților, aceea de a-l preface pe cel care le citește. Menuț Maximinian reușește să identifice forțele secrete, magice ale cărților, scriind despre ele. Astfel difuzează în lume, prin hermeneutica sa, fluxul nevăzut transmis de volume și primește el însuși efluviile benefice. O carte transformă cititorul, dar pe cel care o și interpreteză îl face de zece ori mai puternic” declară pe coperta cărţii criticul Horia Gârbea. În curând cartea va fi în toate librăriile din ţară şi va putea fi achiziţionată şi online.

Comentarii

25/03/20 14:44
Thanatos

E la geam. E individul.
E virusul Nea Covidul.
O glugă laie cu coasă
Caută să intre-n casă.
Chirurgical, cu mănuși
Spăl clanțe, verific uși.
Huo covide, ține spirt!
Toate au miros de birt
Și cu voce fără mască
Invoc pronia cerească:
Eu sunt ins nepriceput,
Tu ești fără de-nceput,
Săvârșit este cuvântul?
Ne va înghiți pământul?

Nu-i nimic, ți s-a părut.
Vino să-ți dau un sărut.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5