Vitalia solicită majorarea tarifelor de colectare a deşeurilor. Vezi cu cât!

SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA solicită Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară modificarea tarifelor practicate aferente Serviciului Public de Salubrizare din judeţul nostru, respectiv activitatea de precolectare, colectare, transport şi transfer a deşeurilor municipale.

Practic, vorbim despre majorări, astfel încât, în mediul urban, tariful ar urma să ajungă la 6,82 lei/persoană/lună (TVA inclus) de la 3,5 lei cât este în prezent. În zona rurală, tariful ar urma să fie de 2,95 lei/persoană/lună (inclusiv TVA) faţă de 1,81 lei. Agenţii economici/instituţiile publice ar urma să plătească un tarif de 256,46 lei/tonă, fără TVA, în comparaţie cu 239,48 lei.

         Cererea a fost motivată de către operatorul unic prin „schimbarea semnificativă a echilibrului contractual”.

         Ultima solicitare a operatorului de modificare a tarifelor a fost supusă spre dezbatere în cadrul şedinţei AGA de la finele lunii mai, concluzia fiind că „se încadrează în prevederile ordinului ARSC 109/2007, coroborate cu raportul de expertiză contabilă extrajudiciară”. Aceste valori vor fi supuse spre dezbatere şi aprobare în fiecare din cele 62 consilii locale şi în Consiliul Judeţean, urmând a se da un mandat primarilor pentru votul din AGA. Pentru a fi aprobate de AGA, este nevoie de majoritate!

***

         De altfel, proiectul de hotărâre privind mandatarea preşedintelui CJ Bistriţa-Năsăud să voteze în cadrul Adunării Generale a ADI Deşeuri privitor la modificarea tarifelor va fi dezbătut în şedinţa ordinară de la finele acestei săptămâni. Proiectul mai prevede şi mandatarea preşedintelui pentru respingerea modificării cuantumului redevenţei, cuantumului penalităţilor şi îngheţarea penalităţilor de întârziere a plăţii redevenţei pe care Vitalia le-a solicitat, dar pe care Consiliul Director al ADI Deşeuri l-a respins.

Comentarii

29/06/15 10:18
Cititor

Pai toti smecherii, indiferent pentru ce "afacere" liciteaza, la inceput, accepta un pret mic sa castige licitatia si apoi, incet... incet... majoreaza preturile .Toti procedeaza asa. Este o anumita "tactica" a licitatiilor daca vreti... Este de notorietate publica acest lucru.
Trebuiau sa faca un contract, la licitatie, prin care preturile sa fie stabilite de municipalitate si daca le accepta bine si daca nu, atunci "la revedere" ... sa se efectueze o noua licitatie , nu sa fim lasati la indemana acestor "smecheri" ca eu asa-i -rivesc ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5