Vitalia a achitat redevența pentru contractul de salubrizare, plus penalităţile

Compania Vitalia, care şi-a adjudecat contractul de delegare prin concesiune a serviciului public de salubrizare - respectiv activitatea de precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale şi managementul staţiilor de transfer şi al centrelor de colectare, din judeţul Bistriţa-Năsăud - a achitat redevenţa pentru trimestrul I al anului 2015, plus penalităţile care au curs pentru fiecare zi de întârziere. Potrivit reprezentanţilor companiei, penalităţile "reprezintă 40% din sumele neachitate şi scadente ale instituţiilor statului ceea ce ne-a adus în situaţia de a plăti penalităţi atât de mari". În conturile ADI Deşeuri au intrat, astfel, 800.000 lei.

De altfel, Vitalia Servicii pentru Mediu a solicitat „reducerea cuantumului redevenței minime de la suma de 1,9 milioane lei la o valoare corelată cu valoarea minimă a contractului, astfel încât valoarea redevenţei minime să reprezinte 7% din valoarea reală a contractului”. În plus, Vitalia a cerut reducerea cuantumului penalităţilor de la 1% la 0,03% /zi de întârziere (atât cât percepe şi Vitalia datornicilor săi). Cererea a fost respinsă de Consiliulul Director al ADI Deşeuri.

***
Altfel, pe vreme caniculară, VITALIA a dat câte un 1,5 litri de apă pentru fiecare din cei 182 angajaţi, fapt care va fi menţinut pe perioada codului portocaliu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5