Vitamine si minerale necesare in nutritia cainilor

Vitaminele si mineralele sunt componente semnificative ale nutritiei cainilor, ajutandu-i sa lupte impotriva bolilor, sa mentina o sanatate buna si sa mareasca nivelul de energie al corpului. Pentru a avea o dieta sanatoasa, ar trebui sa te asiguri ca blanosul tau primeste cantitatea adecvata de minerale si vitamine din alimentele pe care le consuma. Daca dieta cainelui tau este deficitara in vitamine si minerale, va trebui sa gasesti o solutie pentru a le adauga. Vitaminele sunt usor de inclus in dieta cainelui, daca ii oferi alimente bogate in nutrienti sau suplimente nutritive recomandate de medicul veterinar.

Pe https://pentruanimale.ro/suplimente-nutritive-caini gasesti o gama variata de suplimente si vitamine pentru caini, special concepute pentru a contribui la sustinerea unui sistem imunitar puternic, la sanatatea pielii, a blanii si a sistemului digestiv, pentru a oferi doza necesara de energie sau pentru a elimina riscul anumitor afectiuni. Ar trebui sa consulti medicul veterinar inainte de a-i oferi blanosului tau un complex de vitamine sau suplimente nutritive pentru caini, deoarece administarea acestora se face in functie de etapa de viata a cainelui si de nevoie lui nutritionale.

 

Nevoile nutritionale ale cainilor

Nevoile nutritionale ale unui caine variaza in functie de diferitele etape ale vietii. Nutritionistii veterinari recomanda hranirea cainelui in functie de stadiul sau de viata. Cainele adult, juniorul si cainele senior au necesitati diferite de vitamine si minerale, in functie de etapa de viata.

Adaugarea de suplimente in hrana cainelui poate ajuta la echilibrarea dietei acestuia, dar in functie de starea lui de sanatate. Informatiile privind vitaminele si mineralele deja prezente in mancarea cainelui tau pot fi gasite pe eticheta produsului. Asadar, daca ii oferi blanosului tau o hrana super premium completa si echilibrata, aceasta ar trebui sa contina toti nutrientii de care are nevoie. Cu toate acestea, exista unele afectiuni, probleme de piele sau alergii care necesita un supliment nutritiv pentru caini.

Profilul nutrientilor pentru caini este impartit in doua tipuri:

  • Nutrienti pentru crestere si reproducere
  • Nutrienti pentru intretinere

Femelele care alapteaza, femelele gestante si puii au cerinte diferite de vitamine si minerale si ar trebui sa aiba o dieta mai bogata in nutrienti decat cainii adulti. Cainii cu varsta peste un an sunt considerati adulti.

 

Cerinte de baza privind vitaminele si mineralele pentru caini

Vitaminele si mineralele esentiale sunt prezente in aproape toate tipurile de hrana pentru caini si ajuta la indeplinirea functiilor de baza ale corpului blanosilor nostri. Cu toate acestea, exista o cerinta minima si maxima pentru fiecare mineral si vitamina in parte.

Daca sunt ingerate in cantitati excesive, unele substante nutritive pot provoca toxicitate. Cu toate acestea, daca substantele nutritive sunt administrate in cantitate mai mica, pot aparea anumite deficiente, cum ar fi pierderea parului, pierderea in greutate si problemele digestive.

Vitaminele sunt substante organice de care organismul are nevoie pentru a se dezvolta corespunzator. De obicei, acestea sunt necesare in hrana pentru caini in cantitati minime, dar deficientele de vitamine pot provoca multe probleme de sanatate. Cele mai importante vitamine de care are nevoie corpul cainelui sunt:

  • Vitamina A
  • Vitaminele B
  • Vitamina D
  • Vitamina C
  • Vitamina E
  • Vitamina K
  • Colina

Mineralele sunt impartite in macrominerale si microminerale. Mineralele macro sunt necesare in cantitati mari, iar micro mineralele sunt necesare in cantitati mici. Mineralele macro necesare pentru caini sunt fosfor, calciu, sodiu, magneziu, potasiu, clorura si sulf. Micromineralele necesare organismului canin sunt cupru, zinc, iod, crom, mangan, seleniu si fluor.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5