Vot de dragul votului la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean, s-a întrunit în cursul zilei de ieri, într-o şedinţă ordinară, să aprobe printre altele suplimentarea numărului de posturi pentru personalul neclerical, organigrama şi statul de funcţii la aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean, dar şi pentru desemnarea consilierilor judeţeni în Colegiul Director la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Proiecte costisitoare rău

Proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului de posturi pentru personalul neclerical angajat la Protopopiatul Ortodox Bistriţa şi la Protopopiatul Ortodox Dej şi finanţarea din bugetul judeţean a iscat discuţii între consilieri. Primul care a cerut explicaţii a fost preşedintele Liviu Rusu care nu înţelegea legătura dintre Protopopiatul Ortodox Dej şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. După ce a fost lămurit de către Vasile Marc, că unele parohii din judeţ, cum ar fi de pildă cea din Ciceu-Giurgeşti sunt arondote Protopopiatului Dej, dar financiar depind de judeţul nostru, s-a trecut la discuţii pe marginea proiectului.

Fostul preşedinte, actualmente consilier judeţean PSD, Gheorghe Marinescu, a tras un semnal de alarmă vizavi de banii alocaţi de Consiliul Judeţean pentru acest proiect.

„Nu ar trebui să ne grăbim cu aceste alocări. Ar trebui să ne gândim, dacă ne putem asuma sau nu, această sarcină, care în viitor va deveni o povară. Până unde vor merge solicitările? E vorba aceea: dai la unul şi vin toţi!!, a spus Gheorghe Marinescu.

Drept răspuns, preşedintele CJ Liviu Rusu a replicat: „Nu putem să ne abţinem când vine vorba de biserică. Cât nu ne afectează bugetul propriu, treacă de la noi”.

Astfel, s-a suplimentat cu două posturi organigrama pentru personalul neclerical angajat la Protopopiatul Ortodox Român Bistriţa şi la Protopopiatul Ortodox Dej, iar plata contribuţiilor pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult mai sus menţionate, se va aloca din bugetul judeţean.

Organigrama, măr al discordiei

Discuţii şi dispute au existat şi asupra mult aşteptatei organigrame. În acet moment, la Consiliul Judeţean sunt 133 de angajaţi.

Dorin Popescu, consilier judeţean PNL: „Este o organigrană foarte stufoasă şi îmi menţin părerea că aparatul Consiliului Judeţean este super, super încărcat. Constatăm că avem o grămadă de servicii, de structuri şi, în acelaşi timp, avem o grămada de deficienţe. Sectorul privat susţine tot ceea ce înseamnă buget. Şi atunci eu întreb, de ce avem organigramă atât de stufoasă?”

În cele din urmă, proiectul a fost votat de consilieri, Dorin Popescu fiind singurul care s-a abţinut de la vot. Şi asta, în condiţiile în care, aceiaşi consilieri judeţeni care au votat, ne aduc amnte că banii trebuie drămuiţi cu grijă, că trebuie folosiţi cât mai înţelept, că nu sunt bani de aruncat pe fereastră…

Finalul finalului, Vasile Marc în Colegiul Director al DGASP

În Colegiul Director la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost desemnaţi următorii consilieri judeţeni: Dorel Coc-PNL (24 de voturi); Monica Săsărman-PDL (22 de voturi) şi Vasile Marc, care pe siteul CJ figurează ca şi consilier judeţean PSD?! (21 de voturi).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5