Prinde corbul, scoate-i ochii!

Se vor limpezi apele în ceea ce-l priveşte pe Vasile Marc?

Cronologia nefericită a proiectelor de hotărâre din cadrul şedinţei ordinare de luni, a Consiliului Judeţean, primele şase referindu-se la constatarea încetării mandatului de consilier judeţean al lui Ioan Sighiartău, la validarea unui nou mandat de consilier judeţean PDL, la completarea Comisiei de Validare şi la desemnarea unor consilieri judeţeni în Comisia de Administraţie şi în ATOP, toate acestea i-au făcut pe social-democraţi să ajungă la exasperare.

Consilierul judeţean PSD Daniel Suciu reproşează conducerii Consiliului Judeţean, respectiv preşedintelui CJ Liviu Rusu şi secretarului Iosif Redl că, refuză să ia act de sentinţa civilă privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al ex-pesedistului Vasile Marc, trecut acum de partea democrat-liberalilor, şi din aceste motive, au omis trecerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind validarea unui nou mandat de consilier judeţean PSD.

,,Am avut marea surpriză, când am văzut că acest punct nu figurează pe ordinea de zi a şedinţei de luni. Vă anunţ că, grupul consilierilor PSD se va întâlni în această perioadă, şi probabil decizia va fi de a nu vota ordinea de zi şi de a nu vota absolut niciun proiect, până când domnul preşedinte Liviu Rusu şi domnul secretar Iosif Redl nu vor intra în legalitate. Vom vota împotrivă sau ne vom abţine de la vot, până când Consiliul Judeţean va intra în legalitate. Dacă la şedinţa de luni, acest proiect nu va fi pe ordinea de zi, adică domnul Vasile Marc să-şi ia adio, după doi de mandat ilegal, domnul Liviu Rusu şi domnul Iosif Redl vor avea plângere penală pentru abuz în serviciu şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, care după cum ştiţi este pasibilă de închisoare”, a declarat consilierul judeţean PSD Daniel Suciu.

Odată cu încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Vasile Marc, postul vacant revine social-democratului Andrei Suciu, următorul supleant pe lista de consilieri judeţeni ai PSD. La întrebarea unui jurnalist, dacă PSD va cere sau nu, daune lui Vasile Marc, Daniel Suciu a răspuns:

,,Vom avea o discuţie cu Andrei Suciu, care este următorul supleant pe lista PSD, el este singurul care poate să ceară daune, dar după consultările avute cu avocatul nostru, am înţeles că domnul Andrei Suciu se poate adresa justiţiei, pentru a-şi recupera din decembrie 2008, indemnizaţia de care nu a beneficiat, din cauza lui Vasile Marc”, a subliniat Daniel Suciu.

Rămâne să vedem, dacă demersul consilierilor judeţeni PSD va avea sau nu, sorţi de izbândă. Totul este la mâna colegilor liberali. Cu toate că preşedintele organizaţiei judeţene PNL Ioan Ţintean i-a promis sprijin total, preşedintelui PSD Radu Moldovan, surprizele se pot ţine lanţ din partea liberalilor.

,,Am vorbit atât eu, cât şi domnul preşedinte, deputatul Radu Moldovan cu preşedintele PNL Ioan Ţintean care ne-a asigurat că vom avea tot sprijinul lor. Am vorbit şi cu vicepreşedintele liberal al CJ, Mihai Bumbu, care mi-a promis că va avea o discuţie în acest sens cu secretarul CJ, Iosif Redl”, a adăugat consilierul judeţean PSD Daniel Suciu.

Între timp s-au divizat atent şi bine taberele în Consiliul Judeţean, şi de data aceasta, ciocoii vechi, alături de corbii noi atacă la baionetă. E cam ciudat să superi pe cei care te-ar putea întoarce din cursa vieţii pentru funcţia politică.

Astfel, se anunţă interesant ce se va petrece, luni, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean. Liviu Rusu şi Iosif Redl într-o tabără, Mhai Bumbu într-o cursă nebună, Suciu împotriva lui Rusu, sunt doar câteva dintre premisele unei situaţii explozive.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5