Consilierii judeţeni PSD vor solicita MAI şi Agenţiei Funcţionarilor Publici o anchetă vizavi de situaţia din CJ

„Ce s-a întâmplat joi la Consiliul Judeţean vizavi de alegerea celor doi vicepreşedinţi constituie un delict flagrant. Ar fi trebuit să prăsim sala, însă am hotărât să votăm proiectele vitale pentru judeţ, cum ar fi bursele pentru elevi şi studenţi, depozitul de deşeuri. Am ajuns la concluzia că demersul pe cale juridică este grei, şi vom trece la demers pe cale administrativă. În acest sens, vom solicita Ministerului Administraţiei o anchetă care să verifice situaţia din CJ. De asemenea, vom solicita o anchetă şi Agenţiei Funcţionarilor Publici pentru a verifica activitatea secretarului Iosif Redl. În acest moment, în Consiliul Judeţean nu se mai lucrează. Vedeţi cât de greu demarăm proiecte derulate de fostul CJ”, a declarat consilierul judeţean PSD, Adriana Pană, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acelaşi lucru l-a reproşat şi fostul preşedinte CJ, Gheorghe Marinescu, care a completat că „partea cea mai tristă este că nu avem comisii lucrative, proiecte noi demarate. Această instituţie a ajuns bătaia de joc a unor oameni care nu au înţeles că activitatea numărul 1 în judeţ este Consiliul Judeţean. Se votează fără nicio responsabilitate. Trebuie să recunosc că am şi eu o parte de vină, deoarece am acceptat pe lista consilierilor judeţeni PSD, doi oameni care nu au nici un fel de prestigiu în judeţ, nicio coloană vertebrală”.

La fel de înverşunat faţă de situaţia actuală din CJ este şi consilierul judeţean Daniel Suciu. Nu este şedinţă de CJ, în care consilierul Daniel Suciu să nu se hărţuiască verbal cu preşedintele Liviu Rusu.

De data aceasta, nemulţumirea lui Suciu este îndreptată asupra secretarului CJ, Iosif Redl, motiv pentru care grupul consilierilor PSD vor soicita la Agenţia Funcţionarilor Publici, demararea unei anchete. „În mod normal, când Consiliul Judeţean este citat în instanţă trebuie să fim anunţaţi. Acest lucru nu s-a întâmplat, şi astfel, am aflat pe surse că miercuri, cu o zi înainte de şedinţa ordinară, că suntem citaţi în instanţă în calitate de pârât, mai nou de către Vasile Marc. Vom face o plângere penală împotriva consilierului juridic Violeta Pintea, referitor la mandatul încredinţat de Iosif Redl”, a spus consilierul judeţean PSD Daniel Suciu.

Gheorghe Marinescu l-a completat şi a precizat că Oficiul Juridic din cadrul CJ şi-a pierdut de mult rolul, şi trebuia să îl desfiinţeze încă din vremea când era preşedinte, dar l-a păstrat pentru Ioan Oltean, care odinioară a lucrat în cadrul acelui compartiment.” „Domnul Redl se face că nu mai înţelege nimic. Avem mai nou angajaţi, cum e cazul Violetei Pintea care merg să apere pe reclamantul Consiliului Judeţean”, a afirmat Marinescu.

Concluzia i-a aparţinut preşedintelui PSD B-N Radu Moldovan:

„Nu mai faqc nici un comentariu, pentru că mi-e scârbă de ceea ce se întâmplă la Consiliul Judeţean”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5