Adriana Pană: „La Consiliul Judeţean funcţionează legea bunului plac”

În cadrul unei conferinţe de presă, consilierul judeţean PSD Adriana Pană şi viitorul consilier Cristian Parasca au acuzat faptul că în Consiliul judeţean totul se decide după bunul plac al preşedintelui Liviu Rusu. „Preşedintele Liviu Rusu hotăreşte şi sistează lucrări după bunul plac. Liviu Rusu nu intenţionează să aplice legea. Am convingerea că Liviu Rusu va plăti pentru toate acestea, chiar dacă va fi prea târziu pentru judeţul nostru.”, a afirmat consilierul judeţean Adriana Pană. De asemenea, Adriana Pană îi reproşează preşedintelui Consiliului Judeţean că refuză să aleagă vicepreşedinţii, să desemneze consilieri judeţeni în Consiliile de Administraţie, nu prezintă rapoartele solicitate, şi nu convoacă şedinţa de rectificare de buget. „Nici în ziua de azi nu am primit un răspuns la interpelările consilierilor judeţeni, nici raportul de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, vizavi de cazul asistentei maternale. Am sunat la cancelaria preşedintelui Liviu Rusu, să văd de ce nu am fost convocaţi la şedinţa extraordinară de vineri, 31 octombrie. Nu am primit nici un răspuns”, spune Adriana Pană.

Locul lui Vasile Marc va fi ocupat de Cristian Parasca, iar proiectul de hotărâre privind validarea mandatului de consilier judeţean este pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de azi. Parasca a pledat şi el, alături de Adriana Pană pentru necesitatea votării proiectului de hotărâre privind modificarea preţurilor şi tarifelor pentru apă potabilă şi canalizare. „Este un proiect cu un caracter de urgenţă. Ca om născut pe Valea Bârgăului, constat că Liviu Rusu îşi bate joc de această zonă. Proiectul ISPA cuprinde şi extinderea de reţele pentru Bistriţa şi localităţile componente Dacă nu trece prin Consiliul Judeţean majorarea tarifelor la apă şi canalizare, şi dacă până în 30 noiembrie această hotărâre nu ajunge la Bruxelles, pierdem finanţarea ISPA, pierdem 12 milioane de euro” a afirmat Parasca.

De asemenea, consilierii judeţeni PSD îi cer secretarului CJ Iosif Redl să se prezinte la şedinţa extraordinară convocată de pesedişti şi liberali. „Îi solicităm lui Iosif Redl să se prezinte la şedinţă, să-şi facă datoria. El este secretarul Consiliului Judeţean, şi nu secretarul personal al lui Liviu Rusu”, a precizat consilierul judeţean PSD Adriana Pană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5