Consiliul Judeţean, în criză premeditată

Social-democraţii şi liberalii au „boicotat” şedinţa extraordinară a CJ

Ieri, şedinţa extraordinară a Consiliul Judeţean, cu şapte proiecte de hotărâre pe ordinea de zi a fost suspendată, din nou, din lipsă de cvorum

Înainte de a începe şedinţa, în sală au intrat doar consilierii PD-L, care după 10 minute au părăsit sala de şedinţe, în urma unui ordin telefonic. După alte 15 minute, secretarul general al CJ, Iosif Redl, nu a făcut decât să constate că nu este îndeplinit cvorumul, tot în urma unui apel telefonic, şi a amânat şedinţa.

„Am neplăcerea să vă anunţ că şedinţa extraordinară nu se poate desfăşura din lipsă de cvorum”, a precizat Redl.

În şedinţa extraordinară de joi a Consiliului Judeţean erau prevăzute şapte proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Printre acestea, proiectele de hotărâre privind desemnarea a doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ceilalţi patru au fost desemnaţi într-o şedinţă anterioară), precum şi desemnarea împuterniciţilor Consiliului Judeţean la S.C „Lucrări Drumuri şi Poduri”.

Tot în cadrul şedinţei de ieri trebuia să fie numit Consiliul de Administraţie la S.C „AQUABIS” . Un alt proiect important viza aprobarea . bugetul propriu al Consiliului Judeţean, care potrivit unor voci autorizate din domeniu ar trebui adoptat până cel târziu în data de 25 mai.

Proiectul cel mai „sensibil” pe ordinea de zi era proiectul de hotărâre privind alegerea celui de al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, post rămas vacant după ce Vasile Negruşeri a fost suspendat din funcţie printr-o hotărâre judecătorească.

Consiliul Judeţean în haosul negocierilor

Târguiala începută de PSD imediat după alegerile locale a produs haos în noul Consiliul, deoarece la nivel judeţean, PNL face alianţe când cu PSD-ul, când împotriva acestuia. Şi aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori, trădările unor partide sau boicotul opoziţiei se dovedesc suficient de puternice pentru a amâna alegerea unui vicepreşedinte şi aplicarea înţelegerilor de culise.

Cum comentează consilierii PNL şi PSD absenţa de la şedinţă?

Mihai Bumbu, consilier PNL. „Dacă nu s-a întrunit tot grupul de consilieri liberali, nu avea rost să ne prezentăm. Poate unii au fost ocupaţi, nu am de unde să ştiu. Oricum, sunt convins că proiectele de hotărâre ce vizează necesităţile judeţului nu pot fi amânate la nesfârşit”, ne-a declarat telefonic consilierul liberal.

Întrebat dacă a reintrat în joc pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Bumbu ne-a răspuns: „Tot ce este posibil…”

Liberalul Mihai Bumbu nu este la prima tentativă de a fi propus ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. În iunie 2008, PNL l-a propus pe Mihai Bumbu pentru unul din cele două posturi de vicepreşedinţi. Demersul a eşuat după ce preşedintele CJ, Liviu Rusu a suspendat şedinţa motivând nerespectarea procedurii de vot secret. Ulterior, consilierii PD-L au părăsit şedinţa, dar cei ai PSD şi PNL i-au ales vicepreşedinţi pe Gheorghe Marinescu (PSD) şi Mihai Bumbu (PNL). Cei doi nu au fost recunoscuţi de preşedintele CJ Liviu Rusu. Au urmat o serie de procese şi de noi încercări de a alege vicepreşedinţii la CJ. În luna ianuarie, consilierii judeţeni i-au ales pe Vasile Negruşeri si pe Luca Iancu ca vicepresedinţi, dar alegerea lui Negruşeri a fost contestată de social-democraţi în instanţă, şi astfel în 13 martie, a fost suspendat din această funcţie.

Gheorghe Marinescu, consilier PSD: „Nu este vorba de un boicot, este un refuz de a participa la scenariul ticălos al preşedintelui CJ Liviu Rusu. În loc să convoace o şedinţă ordinară, ca să întregească structura Executivului cu noii consilieri, preferă să convoace tot felul de şedinţe de azi pe mâine, după ce le pregăteşte probabil, în laboratoarele partidului. Sunt nişte şedinţe iraţionale. Pe ordinea de zi erau nişte proiecte de hotărâre importante, cum ar fi bugetul propriu al Consiliului Judeţean, care ar trebui adoptat într-o şedinţă ordinară, ca să fie supus avizului comisiilor”, bne-a declarat telefonic fostul preşedinte al CJ Gheorghe Marinescu.

Întrebat dacă are ceva de spus cetăţenilor din judeţ care asistă neputincioşi la haosul din Consiliul Judeţean, Gheorghe Marinescu ne-a răspuns: „ Executivul CJ nu are cum să lucreze pentru judeţ, după ce racolează tot felul de consilieri, vine cu hotărâri ilegale, vezi constituirea Comisiei de Validare, alege reprezentanţi în ATOP după principii clientelare şi multe alte ilegalităţi. Prin intermediul dumneavoastră, îi transmitem preşedintelui CJ Liviu Rusu, ori se aşează la masa tratativelor, ori altă cale de ieşire nu există. Nu poţi să impui prin forţă, hotărâri care îţi convin”, a precizat consilierul PSD.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5