Şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, la iniţiativa consilierilor PSD şi PNL

Consilierii PSD şi PNL au convocat pentru vineri, 31 octombrie, o şedinţă extraordinară a Consiliului judeţean. „Ne pare rău că în lipsa preşedintelui Liviu Rusu, aflat în campanie electorală pentru Ioan Oltean, Consiliul Judeţean trebuie să-şi asume anumite obligaţii pe care trebuie să le îndeplinească preşedintele (…) din păcate, banii care vin de la Guvern, cele 100 de miliarde de lei, nu pot fi valorificaţi în interesul judeţului”, a declarat liderul judeţean al PNL, deputatul Ioan Turc, în cadrul unei conferinţe de presă. Consilierii judeţeni liberali sunt susţinuţi în acest demers şi de colegii din PSD, care îl acuză pe preşedintele Liviu Rusu, de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri. „Liviu Rusu pune în pericol un program foarte important pentru judeţ, programul ISPA, în valoare de 125 de milioane de euro (…) riscăm să pierdem finanţarea pentru acest proiect”, a precizat consilierul judeţean PSD, Gheorghe Marinescu. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare din 31 octombrie, sunt prevăzute a fi discutate următoarele proiecte: proiectul de hotărâre privind validarea unui mandat de consilier judeţean, proiectul de hotărâre privind aprobarea

Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean, proiectul de hotărâre privind instituirea unor taxe şi impozite locale pentru anul fiscal 2009, P.H. privind instituirea unor taxe speciale pentru anul fiscal 2009, P.H. privind trecerea în domeniul public al judeţului a unor obiective de investiţii, cum ar fi sistemul de alimentare cu apă al comunei Petru Rareş, şi cel mai controversat proiect -modificarea preţurilor şi tarifelor pentru apă potabilă şi canalizare.

„Reamintim că toate proiectele de hotărâre au fost discutate pe comisii şi au toate documentele prevăzute de lege. Sunt proiecte care aşteaptă de cel puţin două luni de zile, unele dintre ele având caracter de urgenţă. Acesta este, în principal, şi motivul convocării din iniţiativa consilierilor PSD şi PNL a şedinţei extraordinare”, se precizează în scrisoarea de înştiinţare trimisă de consilierii judeţeni PSD şi PNL, preşedintelui CJ Liviu Rusu.

Deputatul PNL, Ioan Turc, a dat şi un pronostic pentru modul cum se va desfăşura şedinţa extraordinară, de vineri: „Este foarte posibil ca PD-L să boicoteze şedinţa, şi la fel de posibil, ca Liviu Rusu să nu vină cu nicio propunere în privinţa banilor oferiţi de Guvern”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5