Vrei sa incepi anul acesta un BUSINESS? Pros & Cons - cariera de antreprenor!

Iti doresti sa fii liber, putand lua orice decizie consideri ca este cea mai buna alegere? Ti-ar placea sa ai un business pe care sa il conduci pe drumul spre succes intr-un timp cat mai scurt? A fi antreprenor nu este usor, deoarece responsabilitatile pe care le ai afecteaza, direct sau indirect, oamenii din jurul tau, in majoritatea cazurilor, bunastarea lor depinzand de alegerile pe care le faci.

In cazul in care consideri ca este momentul potrivit pentru a face o astfel de schimbare, primul pas este sa iti creezi o imagine de ansamblu, definitivandu-ti pentru prima oara, intreaga idee generala – visul pe care vrei sa il transformi in realitate. Totodata, dupa ce telul este stabilit, trebuie sa identifici care sunt pasii necesari pentru atingerea obiectivului. Aceasta organizare initiala te va ajuta enorm in viitor, pentru ca indiferent de circumstantele care se vor schimba, vei stii exact de unde ai plecat, unde vrei sa ajungi si care este drumul principal pe care trebuie sa ramai de-a lungul timpului.

Bineinteles, datorita mai multor factori variabili, anumite aspecte se pot schimba, insa aceste modificari nu trebuie luate „dupa ureche”. Ele trebuie studiate, in limita timpului disponibil, studiindu-se (cel putin teoretic) care sunt posibilele investitii si consecinte, punerea lor in practica facandu-se in cunostinta de cauza, repercusiunile fiind asumate de la inceput.

Bazele si construirea firmei

In functie de planurile de viitor pe care le ai, dar si de complexitatea si domeniul de activitate in care se va incadra firma ta, va trebui sa stabilesti care este tipul sau (PFA, SRL, etc.). Totodata, inclusiv pentru primele luni, pentru primii ani, vei fi nevoit sa decizi daca ai nevoie de angajati si care va fi numarul lor, care vor fi criteriile pe baza carora ii vei alege.

Odata stabilite aceste aspecte, cauta un spatiu potrivit pentru punctul de lucru. Dotarea sa este recomandat  sa fie facuta cu produse de o calitate inalta, deoarece aceasta prima investitie majora trebuie sa fie rezistenta, pastrandu-si si aspectul impecabil pentru o perioada indelungata. In mod special daca activitatea se va desfasura in zona de IT si online, este esential ca toate achizitiile, toate tipurile de incarcatoare, baterii, alimentatoare, PC-urile, laptop-urile si alte dispozitive si accesorii electronice sa fie cumparate din surse sigure, alegand producatori de renume.

Pros & Cons

Este dificil sa stabilesti avantaje si dezavantaje generale, deoarece acestea depind in functie de perceptia pe care o are fiecare antreprenor. Cu toate acestea, exista anumite caracteristici care pot fi impartite in aceste doua categorii de “Pros & Cons”:

 • Avantajele antreprenoriatului:
  • Depasirea limitelor;
  • Dezvoltarea personala;
  • Independenta si libertatea profesionala;
  • Satisfactia de reusita;
  • Provocarea constanta a aptitudinilor pe care le ai;
  • Imbunatatirea skill-urilor de comunicare.
 • Dezavantajele antreprenoriatului:
  • Investitia initiala;
  • Riscurile si responsabilitatile;
  • Stresul si nesiguranta.

Cand decizi ca este momentul oportun pentru a face o astfel de schimbare majora in cariera ta, NU uita ca aceasta iti va influenta atat viata profesionala, cat si pe cea sociala si personala. Antreprenoriatul este maniera prin care poti obtine sigur succesul profesional, DOAR DACA esti dispus sa iti dedici timpul si energia in dezvoltarea ta si a business-ului, fiind deschis catre Nou, devenind capabil sa jonglezi cu imprevizibilul, stapanind arta improvizatiei.

Este ideal ca mereu sa ai cel putin un plan principal si unul secundar pentru a trece peste o etapa din evolutia ta si a afacerii tale. Cu toate acestea, exista situatii si momente in care acestea nu se pot aplica, fiind nevoit sa gasesti solutii rapide, alegand-o pe cea mai potrivita nu doar pentru prezent, ci si pentru viitor. Ai curajul de a-ti urma drumul, depasindu-ti propriile realizari de “ieri”, in fiecare zi.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5