www.samrebra.ro

Învăţământul în comuna Rebra funcţionează în mod organizat, conform atestărilor documentare, din anul 1806. Atunci există ciclu primar, cursurile desfăşurându-se în diferite locaţii până în anul 1819 când a fost ridicat primul local de şcoală, iar în 1899 se construieşte al doilea local cu trei săli de clasă şi bibliotecă şcolară, local care astăzi adăposteşte căminul cultural.

La Şcoala de Arte şi Meserii Rebra învaţă în acest an şcolar 411 copii, din care 72 sunt preşcolari, restul şcolari sub îndrumarea a 28 de cadre didactice. Mai aflăm că ŞAM din Rebra este integrată în programul internaţional “COMENIUS” cu proiectul “Apa albastră de acasă”, având parteneri Şcoala elementară Antoine Giroust şi Şcoala elementară Les Violennes din orăşelul francez Bussy Saint George, precum şi CEIP San Josep de Celassanc din localitatea Aielo de Malferit din Spania.

Toate acestea şi încă multe altele despre localitatea Rebra le-am putut afla de pe site-ul şcolii din Rebra – singura şcoală din Ţara Năsăudului care răspunde on-line, luând-o înaintea celor din Sângeorz-Băi sau Oraşul Academicienilor. Pagina de internet care se deschide la adresa www.samrebra.ro prezintă nu numai şcoala, ci şi localitatea Rebra care este atestată documentar încă din anul 1245, precum şi oferta educaţională, proiectele şi activităţile educaţionale desfăşurate în ultimul an, publicaţiile unităţii şcolare, dar şi o bogată arhivă foto.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5