Zece declaraţii fiscale pot fi depuse prin mijloace electronice

Contribuabilii care obţin certificatul digital calificat pentru semnătura electronică, pot transmite Fiscului, nu mai puţin de zece declaraţii fiscale.

De asemenea, începând cu data de 1 august, angajatorii nu vor mai putea depune Declaraţia 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, decât on-line, Ministerul Finanţelor luând măsura prelungirii termenului până la care acest formular nu mai poate fi depus la ghişee, cu încă o lună.

Astfel, în baza unui certificat digital calificat obţinut de la cei trei furnizori de certificate acreditaţi, contribuabilii au posibilitatea depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe lângă formularul 112 şi alte nouă declaraţii.

Este vorba de formularul 100 - ,,Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, formularul 710 - ,,Declaraţie rectificativă”, 101 - ,,Declaraţie privind impozitul pe profit”, 300 - ,,Decont de taxă pe valoarea adăugată”, 301 - ,,Decont special de taxă pe valoarea adăugată”.

Totodată, electronic pot fi depuse şi formularele 120 - ,,Decont privind accizele”, 130 - ,,Decont privind impozitul la tiţeiul din producţia internă”, 200 - ,,Declaraţie privind veniturile realizate” şi 390 - ,,Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare".

Titularul unui certificat calificat poate fi desemnat/împuternicit pentru semnarea declaraţiilor fiscale de către mai mulţi contribuabili.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5