Zeci de elevi de la "Grigore Silași" și "Petru Rareș" din Beclean au primit "permis de circulație în siguranță" de la polițiști

Comunicat de presă

Astăzi, 22 septembrie, zeci de elevi ai școlilor "Grigore Silași" și "Petru Rareș", din orașul Beclean au primit "permis de circulație în siguranță" de la polițiști, după ce au învățat teoretic și practic principalele reguli de circulație.

Astfel, cei mici au învățat regulile pe care trebuie să le respecte atunci când sunt pietoni sau circulă cu mijloace de transport în comun, după care au pus în practică ceea ce au învățat, într-o călătorie cu autobuzul, împreună cu polițiști. De asemenea, copiii au răspuns unor chestionare cu întrebări referitoare la cele învățate.

Tot astăzi, elevii Colegiului Național "Petru Rareș", cu vârste mai mari de 14 ani, au repetat cu polițiștii de la rutieră regulile de circulație, au parcurs un traseu aplicativ pe bicicletă sau trotinetă, iar mai apoi au răspuns unor chestionare cu întrebări privind circulația cu bicicleta/trotineta.

La final, pentru că și-au însușit regulile de circulație, elevii participanți au primit din partea polițiștilor "permis" de circulație în siguranță.

La activitățile de astăzi au participat polițiștii Serviciului Rutier, ai Poliției Orașului Beclean, cei ai Biroului Siguranță Școlară și Prevenire a Criminalității.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul proiectului derulat de Primăria Beclean "Călătorește eco, călătorește sănătos!", iar elevii au primit din partea autorităților locale diverse materiale cu elemente reflectorizante care să-i facă vizibili în trafic cât și broșuri cu informații importante pentru siguranța lor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5