Zilele culturii maghiare, la Rodna

Asociaţia Culturală Maghiară, împreună cu Biserica-Catolică şi Organizaţia UDMR Rodna, au organizat la Rodna, în zilele de 30 şi 31 august 2008, „Zilele culturii maghiare, ediţia a treia.

Sâmbătă, 30 august, la ora 11, fanfarele din Salgotarjan şi Rodna au prezentat un spectacol în faţa Bisericii Catolice din Valea Vinului, iar la ora 15 a fost deschiderea programului festiv orgă concert de în sala de spectacole a Căminului Cultural din Rodna.

Şi-au dat concursul echipele artistice „Floare de măr” din Malin, „Tradiţii”, din Viţa, „Philadelphia-Transilvania”, din Valea lui Mihai, Bihor, „Arvalanyhaj” Bistriţa, „Floare de colţ” Rodna.

Duminică, 31 august, la ora 10, a fost susţinut un spectacol de fanfară în faţa Bisericii Catolice din Rodna. La ora 11 s-a desfăşurat Liturghia solemnă în Biserica Catolică, după care a urmat un concert de orgă susţinut de artistul Diosi Tamas, din Ungaria.

Au participat reprezentanţi ai UDMR Bistriţa, Maria Mărginean, din partea Consiliului Judeţean de Cultură Bistriţa-Năsăud, preotul Timar Zoltan, Erzsebet Strâmbu, liderul UDMR Rodna, care a mulţumit primarului Alexandru Năşcan pentru ajutorul oferit, prof. Ica Bauer, ing. Toni Bauer, prof. Liviu Păiuş, presa.

Spectacolele au avut o bună ţinută artistică, am remarcat coregrafia deosebită a dansurilor tradiţionale, cu o sincronizare a mişcării scenice, impresionantă.

Aici, la Rodna, maghiarii şi românii trăiesc în linişte şi bună înţelegere. Suntem creştini şi europeni. Cu bucuriile şi necazurile noastre.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5