Ziua siguranţei rutiere. Safe Bus - Sunt preventiv, Aleg siguranţa!

sursa: IPJ BN

Centura de siguranţă salvează vieţi! Acţiuni de conştientizare a importanţei portului centurii de siguranţă, desfăşurate de poliţiştii bistriţeni, în comun cu poliţiştii clujeni, pe DN17;

Acţiuni preventive, pe linie rutieră, desfăşurate în mai multe localităţi şi oraşe, din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Astăzi, 25 mai, în ziua destinată siguranţei rutiere din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, poliţiştii Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, alături de cei de la Rutieră au desfăşurat acţiuni destinate tuturor categoriilor de vârstă şi participanţi la trafic. Astfel, patru clase de elevi de la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga din Bistriţa au pus în practică ceea ce au învăţat la clasă, pe parcursul anului şcolar, în cadrul proiectului preventiv “Sunt preventiv, aleg siguranţa!”, derulat în parteneriat cu această şcoală.

În cadrul activităţii de astăzi, denumită “Safe Bus”, elevii au învăţat cum să traverseze corect strada, cum să urce şi să coboare din autobuz, pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere. Lecţia de prevenire a continuat şi în autobuz, poliţiştii de la Rutieră şi Prevenire au parcurs un traseu împreună cu copiii, ocazie cu care le-au explicat elevilor semnele rutiere întâlnite pe stradă.

Tot astăzi, pe DN17, poliţiştii Serviciilor Rutier din Bistriţa-Năsăud şi Cluj şi-au unit forţele pentru conştientizarea conducătorilor auto care circulă pe DN 17, Bistriţa-Cluj. Astfel, toţi şoferii opriţi în trafic care au purtat centura de siguranţă au fost recompensaţi cu câte o îngheţată.În acelaşi context, poliţiştii din Rebra au organizat un concurs şi i-au învăţat pe copii regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte în calitate de biciclişti.

Poliţiştii de la Postul de Poliţie Budacu de Jos au organizat acţiuni pe linie pe rutieră la grădiniţele din localităţile Jelna şi Buduş. Cei mici au fost încântaţi să urce şi să se joace de-a poliţistul, în autospecială de poliţie.

Poliţiştii Compartimentului Rutier din Beclean au organizat la şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” Beclean un concurs de desene, pe teme rutiere intitulat “Micul Pieton” , la care au participat 10 clase de elevi. Cele mai frumoase desene au fost expuse, iar elevii au fost recompensaţi cu diplome.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5