Zona de cabane de la Băile Figa prinde contur

Proiectul celor 200 de cabane de lemn, lansat de către Primăria oraşului Beclean, începe să prindă contur în imediata vecinătate a Parcului Balnear. Deja, câteva frumoase construcţii din lemn masiv, amplasate pe parcele publice concesionate de Primăria Beclean, stau ca exemplu despre cum va arăta în curând zona destinată cazării turiştilor ce vin să îşi petreacă vacanţele la Băile Figa. Doritorii de asemenea investiţii mai pot încă obţine prin licitaţii suprafeţe de teren, pentru că din cele 200 de loturi puse la dispoziţie de către administraţia locală beclenară, s-au dat până în prezent aproape 100 de parcele. Pentru loturile de teren rămase se desfăşoară licitaţii, în funcţie de solicitări, în fiecare ultimă zi de joi din lună, până la epuizarea „stocului” funciar. Administraţia locală beclenară este pregătită să asigure, în schimbul sumei anuale de 500 lei percepute pentru fiecare lot concesionat, toate utilităţile necesare bunei funcţionări a cabanelor şi amenajarea infrastructurii de acces la cabane.

Printre beneficiarii de până acum se află persoane fizice şi juridice din oraş, Asociaţia pentru Infrastructură Regională şi Dezvoltare Durabilă Someş-Dej (oferă servicii de consultanţă şi implementează proiecte finanţate cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană), acceptată de Consiliul Local să edifice la Figa o clădire pe post de centru pentru formarea profesională şi o companie din capitală, care intenţionează să construiască în zonă un parc de cabane turistice, destinate cazării pe durata vacanţelor.

După cum se derulează proiectul zonei de cabane turistice de la Băile Figa , este foarte probabil ca din vara acestui an locurile de cazare pentru turişti să devină o parte atractivă a ofertei de vacanţă pentru sezonul estival următor, conform estimărilor avansate de autorităţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5