164 de bistriţeni au primit cheile locuinţelor ANL! Viceprimarul Cristian Niculae: Sunt 773 locuinţe ANL în Bistriţa

Nu mai puţin de 164 de tineri şi familii din Bistriţa au primit miercuri cheile locuinţelor ANL din partea municipalităţii, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan şi a prefectului Ovidiu Frenţ. Viceprimarii Cristian Niculae şi Gelu Muthi, administratorul public George Avram, directorul execitiv Radu Dreptate au reprezentat Primăria Bistriţa, la evenimentul festiv.

         „Este o zi importantă pentru administraţia locală şi am convingerea că este la fel de imporantă şi pentru dumneavoastră. Statul român, prin Agenţia Naţională a Locuinţelor, şi prin implicarea şi administrarea Primăriei municipiului Bistriţa, oferă astăti cheile celor 164 de apartamente, tinerilor şi familiilor de tineri care potrivit legii s-au calificat pentru a obţine şi pentru a folosi aceste locuinţe. Suntem bucuroşi că am reuşit să construim încă 138 de locuinţe ANL, în municipiul Bistriţa, ceea ce face ca numărul total de locuinţe ANL în Bistriţa să ajungă la 773, pe un loc fruntaş în România din acest punct de vedere”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae. Acesta a menţionat că repartizarea locuinţelor ANL s-a făcut corect şi transparent, nefiind făcute concesii pentru creşterea punctajului. „Dragi tineri, vă promit că atât eu, cât şi administraţia municipiului Bistriţa vom fi alături de dumneavostră şi vă vom sprijini, deoarece dorinţa cetăţenilor municipiului Bistriţa şi bunăstarea lor este prioritatea nostră numărul 1”, a menţionat Cristian Niculae, adăugând că viaţa acestora se va schimba în bine.

         Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a punctat faptul că iepuraşul de Paşte  a venit cu un cadou consistent pentru tinerii chiriaşi. „E o istorie lungă a locuinţelor acestea. Îmi amintesc de primele discuţii de la ANL, de promovarea acestor proiecte, de bătăliile care s-au dat acolo, pentru că fiecare municipalitate, fiecare oraş, fiecare judeţ se ducea la acelaşi sac. M-am bucurat foarte mult atunci când s-au terminat licitaţiile şi au fost semnate contractele pentru construcţia acestor 138 de spaţii locative, din păcate s-au succedat guvernele, care nu au mai finanţat aceste lucrări. Mă bucur foarte mult că după un număr foarte mare de ani (n.n. – 12 ani) suntem în situaţia în care iepuraşul vine la dumneavoastră cu un cadou important înainte de Paşte când vom sărbători Învierea Domnului”, a  spus Radu Moldovan. Acesta şi-a amintit de perioada tinereţii sale, când împreună cu soţia solicita audienţe la primar, apoi era trimis să găsească apartamentele libere, se ducea la „spaţiul locativ”, care „le tot dădea la alţii”, finalmente stând în chirie într-o garsonieră de pe str. Turturelelor.

         „Un alt lucru extrem de important este decizia domnului prim-ministru Grindeanu de săptămâna trecută, de a reduce chiriile, pentru că am avut un alt guvern care a crescut chiriile. Mă bucur că acest guvern s-a gândit la dvs., la tinerele familii, la tineri, care încercaţi să vă faceţi un rost în viaţă. Statul are această datorie să vă ajute la pornirea dvs. în viaţă”, a mai spus preşedintele Moldovan.  

         Prefectul Ovidiu Frenţ a subliniat faptul că este foarte potrivit ca în această Săptămână a Patimilor să se facă şi cadouri. „E un program guvernamental foarte reuşit, care a început teoretic în 1998 printr-o lege specială, înfiinţarea  Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Pe perioada guvernului Adrian Năstase s-au văzut primele rezultate. Este o şansă pe care o aveţi ca tineri, pentru că este mai important pentru un tânăr decât locuinţa şi locul de muncă?”, a spus prefectul Frenţ. Acesta a menţionat că în Bistriţa-Năsăud au foost construite 1078 apartamente şi garsoneire prin ANL, iar programul s eva extind eşi spre tinerii specialişti.

***

CL Bistriţa a repartizat 164 locuinţe construite prin ANL, situate în zona Subcetate - etapa III (138 locuinţe), precum şi  26 unităţi locative rămase libere în urma renunţării foştilor beneficiari.

Locuinţele noi sunt în 3 blocuri, șapte tronsoane, cu regim de înălţime Sp+ P+3E+M (subsol parțial + parter + 3 etaje + mansardă), fiind 43 de garsoniere și 95 de apartamente cu 2 camere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5