Cele 40 de milioane euro de la Leoni, via Asia, în 40 de conturi din lumea întreagă

Managerul general interimar al Leoni Bistriţa, Ralf Singmann, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că ancheta internă privind frauda comisă în dauna societăţii, estimată la 40 milioane euro, s-a finalizat, însă este pe rol şi „o anchetă externă”. Între timp, fostul manager al Leoni Bistriţa a decis să dea în judecată compania, existând un proces pe rol, Ralf Singmann nedorind să facă alte comentarii.

         În completare, ofiţerul de presă al Leoni AG, Sven Schmidt, a menţionat că banii au fost transferaţi iniţial în două conturi din Asia, iar de aici au fost distribuiţi în alte 40 de conturi din întreaga lume, fiind foarte greu de urmărit. „Nu te poţi uita în conturile bancare ale cuiva. Este vorba de un proces dificil pentru a afla unde s-au dus banii. E un sistem infracţional foarte complicat. (...) Nu ştim cine sunt infractorii. Putem spune că până acum nu există indicii sau dovezi că angajaţii din Leoni au colaborat cu infractorii”,  a precizat Sven Schmidt.

Potrivit acestuia, aceşti „bani pierduţi” au fost trecuţi în bilanţ, fapt care a determinat ca indicatorii economici să fie „în descreştere”, existând şanse să fie recuperată o sumă din asigurări. De altfel, în martie 2017, Leoni a primit o  parte din sumă de la o companie de asigurări, existând negocieri şi cu alte companii de profil.

         În luna august a anului trecut, cu ajutorul unor documente şi identităţi false şi prin folosirea mijloacelor de comunicare electronice, din conturile Leoni au dispărut aproximativ 40 milioane euro. Pe lângă ancheta internă, a fost deschisă şi o anchetă a procurorilor.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]