CS Gloria 2018 BN se dezvoltă printr-o echipă de Liga a II-a şi echipe de junioare!

CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud va avea o echipă de Liga a II-a şi echipe de junioare pe mai multe niveluri, potrivit ultimelor declaraţii făcute de preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, dar şi de către amtrenorul principal Horaţiu Paşca.

Preşedintele Moldovan a anunţat că etajul al treilea al internatului de la Şcoala Profesională Specială „Sf.Maria” va fi rezervat „cazării micilor handbaliste de la Gloria Junior, din programul avansat, axat pe performanță, inclusiv tinerelor jucătoare din echipa a II-a a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud”.

De asemenea, într-o emisiune televizată, Horaţiu Paşca a precizat că progres înseamnă pentru Gloria şi dacă reuşeşti „să-ţi faci şi o echipă de Liga a II-a, de junioare 1, de Junioare 2I, 3, 4 să readuci Liceul cu Program Sportiv cu Gloria unde eram o dată, vicecampioni naţionali în 2013 cu o generaţie crescută la Bistriţa, reuşeşti să pui bazele la o academie”.

„Gloria trebuie să crească şi în sectorul juvenil. Trebuie să devii un centru important care creşte jucătoare. Consiliul Judeţean, sponsorii noştru au căzut de acord că trebuie să existe o echipă de tineret, de Liga a II-a, cu fete până în maximum 23 de ani sau fetele care joacă mai puţin în prima ligă să aibă meciuri în picioare. Echipa de Liga a II-a să fie în fruntea clasamentului, chiar dacă nu are drept de promovare, să fie pregătite fetele cu aceeaşi filozofie de atac şi apărare ca prima ligă. Scopul este să creezi pe plan local o pepinieră extrem de importantă a handbalului românesc.  Trebuie dezvoltate secţiile de handbal de la LPS Bistriţa, Gloria poate să ajute”, a menţionat antrenorul principal.

Acesta a spus că Magdalena Paraschiv se retrageşi că va trece în rândul antrenorilor, iar un primpas ar putea fi antrenarea echipei de juniori 3.

În context, Paşca a adăugat că şi Valentina Ardean Elisei Alice are un loc în clubul de la Bistriţa, dacă va dori acest lucru, „Alice e un fenomen, un exemplu de urmat pentru toată lumea. Pentru îndârjire, perseverenţă, modul în care munceşte, mai poate face faţă cel puţin un an. Mi-aş dori ca să –şi încheie cariera de la Bistriţa şi cred că are un loc în club”, a mai spus el.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5