Felicitări ! Unic ! Surorile Hoza, de la muzică, la haina militară! 3 fete din Sângeorz Băi şi o poveste frumoasă

O poveste frumoasă îşi are începuturile la Sângeorz Băi, acolo unde trei surori, îndrăgostite de muzică, au pornit în lume din cadrul unei familii cu nume cunoscut în zonă – Hoza. Fiica mai mare, Alexandra, a cochetat o vreme cu folk-ul, iar surorile ei – Oana şi Ana Hoza cu muzica populară, aducând mai multe trofee pentru judeţul nostru împreună cu Ansamblul „Păuniţa”. Vocile lor au fost apreciate de specialişti, putând face fără nicio problemă o carieră în muzică, însă fetele au ales un alt drum. Unul mult mai greu, cel al hainei militare, însă cu satisfacţii pe măsură. Alexandra Hoza a terminat anul trecut Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, cu rezultate deosebite – 9,59 media de bac, fiind acum studentă în anul I la Medicină Militară la Târgu Mureş.
Anul acesta, Oana Hoza, fiica mijlocie a familiei, a avut examenul de bacalaureat cu media 9,23. Tânăra absolventă doreşte să urmeze mai departe cursurile Academiei Tehnice Militare, săptămâna viitoare fiind prezentă în Capitală pentru a susţine examenele la engleză – marţi şi matematică şi fizică – miercuri. Întrebată cum a fost examenul de bacalaureat şi de ce a ales acest liceu greu, Oana ne-a declarat: „Am fost de câteva ori la sora mea mai mare, în anul care ne desparte la şcoală şi mi-a plăcut foarte mult ceea ce am văzut rămânând fascinată de uniformă şi disciplină. Nu mi-a părut rău că am urmat Liceul Militar şi le mulţumesc profesorilor şi cadrelor militare care au fost implicate 100% în şlefuirea noastră pe acest drum”.
Am stat de vorbă şi cu mama care, profund emoţionată, ne-a declarat: „Nu poţi fi decât mândră să ai asemenea fete care au pornit pe acest drum din propria lor iniţiativă. Noi nu am făcut altceva decât să ne rugăm bunului Dumnezeu să le dea sănătate şi putere, iar lor să le spunem să fie în această lume întotdeauna oameni, la fel ca înaintaşii lor şi să fie mândre că au ales acest drum de a îmbrăca haina militară şi de a apăra ţara”. Mai mult, se pare că vom avea o premieră în judeţul nostru când toate cele trei surori din familie vor urma cariera militară, fiica cea mică, Ana, trece acum în clasa a VIII-a şi le-a spus părinţilor şi surorilor ei că la anul prima ei opţiune este Colegiul Militar.
În urmă cu ani, liceul militar era considerat un coşmar, acum tinde spre ideal, pentru că împleteşte armonios candoarea anilor adolescenţei cu o instrucţie cazonă, care până la urmă construieşte caractere. Dacă nu ar fi aşa, probabil că trei fete din aceeaşi familie nu ar opta pentru aceeaşi unitate şcolară, acolo unde admiterea înseamnă şi examen, nu doar cel de evaluare naţională, iar absolvirea se face, preponderent, cu medii peste 9 la Bac, cu două limbi străine cunoscute, cu garanţia de a intra la facultate, cu prieteni făcuţi dintr-un grup de elită, coordonaţi de profesori de excepţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5