Ionel Tompa pledează pentru parteneriate politice

,,Nu vom mai face alianţe politice conjuncturale”

După alegerea noului preşedinte al Partidului Conservator, în persoana lui Daniel Constantin, partidul se află în plin proces de reorganizare. Conservatorii şi-au propus, ca, în următorii doi ani, să ajungă un partid important pe scena politică românească, pentru a avea şanse reale la alegerile din 2012.

Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene PC B-N, Ionel Tompa, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PC a fost şi va rămâne un partid independent, care nu are acorduri politice care să-l oblige la o alianţă cu niciun partid.

Tompa a precizat, că PC este un partid de centru-dreapta, fiind un partid social-liberal. PC nu poate ignora nevoile oamenilor şi de aceea are o componentă socială.

,,Nu avem acorduri politice care să ne oblige la o alianţă cu niciun partid, iar pe viitor nu vom mai face alianţe conjuncturale. Ne vom lua soarta în propriile mâni cu riscurile de rigoare. Săptămâna viitoare, vom contacta liderii tuturor formaţiunilor politice de la nivel local, şi vom purta discuţii, în vederea încheierii unor parteneriate politice. Suntem deschişi colaborării cu oricare partid”, a apreciat Ionel Tompa.

Noul preşedinte interimar şi vechiul preşedinte al organizaţiei judeţene PC consideră că cei care vor ajunge să candideze la alegerile din 2012 vor trebui să dea dovadă de integritate, moralitate şi, din aceste puncte de vedere, să nu fie puşi sub semnul întrebării.

„Dorim să aducem un suflu nou în partid, prin specialişti, care să nu facă doar o politică de conjunctură (…) Dacă şi liderii locali se vor implica suficient de mult în tot ceea ce ne-am propus, vom ajunge un partid puternic. În momentul de faţă, nu cred că ar fi benefic să intrăm la putere. Suntem în plin proces de reorganizare, iar acest fapt este mai important, cel puţin pentru următorii doi ani. (…) Vom colabora pe bază de parteneriate. Nu vrem să fim slugă la nimeni.”, a spus Ionel Tompa.

Pamfiloiu: ,,Eu nu am plecat cu filialele PRM, am plecat cu oamenii care m-au votat pe mine”

Unul dintre cei mai noi membri ai PC este şi Constantin Pamfiloiu, care a părăsit PRM, pentru a se alătura conservatorilor. Odată cu plecarea lui Pamfiloiu din PRM, a urmat un alt val de demisii din partidul lui Vadim Tudor, şi implicit, furia liderului judeţean PRM, Ioan Aurel Rus.

Constantin Pamfiloiu i-a replicat fostului şef, că nu a plecat cu filiale PRM, ci cu oamenii care au votat PRM pentru Constantin Pamfiloiu, prezentând jurnaliştilor, demisiile a opt membri PRM din organizaţia Beclean. Aceştia au părăsit PRM invocând nerespectarea statutului partidului la Conferinţa Judeţeană de Alegeri din august 2009.

,,Eu nu am plecat cu filialele PRM, ci am plecat cu oamenii care m-au votat pe mine şi au votat PRM pentru Constantin Pamfiloiu. Sunt oameni pe care i-am sprijinit şi oameni lângă care am stat”, a explicat Constantin Pamfiloiu.

Tompa: Noua conducerea a PC îmbină tinereţea cu profesionalismul

Daniel Constantin este noul preşedinte al Partidului Conservator. În vârstă de numai 32 de ani, Constantin a primit 975 de voturi de la colegii săi în cadrul Congresului Extraordinar. Din echipa lui Daniel Constantin vor mai face parte Codruţ Şereş, reales secretar general al PC, precum şi Cristian Popescu Piedone, pentru care a fost creată funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

,,Noua echipă de conducere îmbină tinereţea cu profesionalismul. Chiar dacă nu s-a afirmat în politică, pentru că nu a avut timpul necesar, în plan profesional, Daniel Constantin are un CV impresionant. (…) Tot la Congresul PC s-a schimbat optica în ceea ce priveşte factorii decizionali, iar rolul important în luarea deciziilor îl va avea Biroul politic. Filiala judeţeană PC B-N a ţinut mult la acest lucru. (…) Ca o concluzie, ne dorim şi ne propunem să depăşim rezultatele pe care le-am obţinut la alegerile trecute”, a spus Tompa.

Noul imn al partidului, interpretat de Fuego

Schimbările din PC au adus şi un nou imn al partidului, ,,Ca românul nu-i niciunul”, interpretat de Fuego. Artistul a venit la Congresul PC îmbrăcat în costum popular românesc, ridicând sala în picioare pe toată durata momentului muzical. PC a abordat la acest Congres şi un nou slogan: ,,Implică-te! Schimbarea începe acum!”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5