La alegerile locale din 2012,

PNL şi PC ar putea avea liste comune pentru unele localităţi bistriţene

Preşedintele Partidului Conservator Bistriţa-Năsăud, Sorin Mareş, susţine că Alianţa de Centru Dreapta (ACD) ar putea depune liste comune de candidaţi la alegerile locale din 2012, însă regula de bază este ca fiecare partid să-şi nominalizeze propriii candidaţi. „La Consiliul Judeţean sau în alte localităţi unde se hotărăşte că este mai bine să se meargă pe liste comune, vom merge pe acest principiu. Vor fi însă multe unităţi administrativ-teritoriale unde PNL şi PC vor prezenta liste separate”, a declarat Mareş, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, filiala municipală a PC îşi va selecta candidaţii până la finele lunii martie, ulterior să fie avansate discuţii cu partenerii liberali.

La nivelul fiecărui judeţ, va fi constituit un Consiliu Judeţean de conducere al Alianţei, în care fiecare partid este reprezentat de un număr egal de membri, iar deciziile sunt luate prin consens. În perioada următoare, liderii PC vor discuta cu colegii de la PNL Bistriţa-Năsăud şi vor pune la punct o strategie comună pentru alegerile de anul viitor.

Toate aceste planuri actuale ale ACD ar putea fi date peste cap de extinderea Alianţei, prin cooptarea PSD, inclusiv în ceea ce priveşte stabilirea candidaturilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5