alp

Revoltător! Câine împuşcat de vânători la Miceştii de Câmpie

sursa facebook

Imagini şocante au apărut pe reţelele de socializare. Se pare că un câine a fost împuşcat de vânători în comuna Miceştii de Câmpie. Imaginile sunt greu de văzut pentru oamenii care au suflet şi iubesc animalele. Mesajele de revoltă nu au încetat să apară, oamenii întrebându-se ce poţi să ai cu cel mai bun prieten al omului, câinele. „L-au împuşcat şi au fugit. La noi în România fiecare face ce vrea, aici nu e lege”, a scris stăpâna căţelului. „Oameni fără ruşine, bietul animal, trebuie anunţată protecţia animalelor să facă ceva, o să afle care au fost la vânătoare”, „Foarte nesimţiţi. Şi la bunica au împuşcat un câine chiar în grădina casei”, „cineva să îi puşte ce are el mai drag pe lume, cu ce i-a greşit acel câine”, sunt câteva din mesajele de pe facebook. Căţelul ce se afla la stână a fost salvat de un medic veterinar, însă, din păcate, piciorul i-a fost amputat, după cum ne spune proprietara.
Nu mai poţi adăuga altceva decât că este revoltător şi sperăm ca într-o zi legea de protecţie a animalelor să fie aplicată aşa cum trebuie şi în ţara noastră.

.

Comentarii

08/03/17 08:14
Cititor 222

Prin Legea vanatorii, este prevazut expres, faptul ca paznicii de vanatoare si vanatorii, ocazionat de paza fondurilor si de exercitarea sedintelor de recoltare a vanatului, au obligatia legala ( fara sa fie infractiune ) starpirea prin impuscare a pisicilor ai al cainilor hoinari care haladuiesc aiurea, neinsotiti de nimeni pe fondurile de vanatoare, iar pentru cei gasiti cu animalele pe aceste fonduri, fara ca ele sa fie luate in evidenta sanitara, fara sa aiba la zi toate vaccinurile aferente ... se aplica amenzi usturatoare.
La fel, se intampla si daca animalul este surprins atacand animalele salbatice, ori mancand ouale pasarilor si puii animalelor proaspat fatati .
Acuma, este o mare diferenta intre a starpi astfel de caini... gasiti pe fondurile de vanatoare aiurea... si alta-i situatia cainelui gasit ( chiar liber fiind ) in gospodaria caselor sau imediata lor apropiere.
Totodata, in Legea armelor si munitiilor si in Legea vanatorii, este prevazut faptul ca uzul de arma pentru exercitarea vanatorii legale, este interzis la mai putin de 200 de metri de orice localitate .
Oricat de mult am iubi animalele, trebuie sa intelegem ca tot "animale " sunt si cele salbatice ( uneori mult mai frumoase si mai dragalase ) si ca acestea trebuie la randul lor ocrotite in fata animalelor de prada fara stapan, lasate aiurea pe fiondurile de vanatoare si nu exista alte metode prevazute de lege impotriva lor.
Vanatoarea in sine, nu este neaparat o " ocara " la adresa celor care " nu iubesc aceste animale " care produc pagube in fondurile de vanatoare , ci ea este o activitate, chiar daca nu tocmai "frumoasa"... dar est strict necesara , mai ales in contextul in care este plin de animale lasate fara stapan, nu le da nimeni de mancare si efectiv acestea in haite, distrug vanatul din fondurile cingetice .
Stapanii cainilor trebuie sa inteleaga ca au obligatia ( legala de altfel ) sa-si tina cainii in curtea casei si nu lasati sa haladuiasca aiurea pe camp... ( care constituie fond de vanatoare , daca este inafara localitatilor , strict delimitate administrativ ) .
Trebuie depusa o reclamatie scrisa la organul local de politie. In acest caz, cu siguranta ca se vor face verificari si functie de aceste considerente prevazute de legea vanatorii, se va propune si solutia legala .
Intr-adevar, daca acest animal a fost impuscat altfel decat prevede legea, impotriva vanatorului ( abuziv ) se vor lua masurile legale prevazute de lege ( inchisoare sau amenda penala , confiscarea armamentului folosit si anularea permisului de vanatoare a acestuia ) .

08/03/17 20:11
GEO

Vanatorii , prin natura lor sunt niste criminali insetati de sange , care nu-si pot arta altfel barbatia......asa ca mai lasati-o cu legea , in sate legea e facuta de primar , locali , vanatori si preoti. Mi-e sila de astia care se cred ,,rasa superioara" , niste impotenti jalnici !

08/03/17 22:31
Alex

Vanatorii de fapt sunt niste bolnavi mintal. Ca sa ucizi animale din placere trebuie sa ai probleme grave la mansarda.

09/03/17 10:54
Cititor 222

Pentru "Geo" si "Alex "
Imi pare rau de parerea Dvs nefondata si lipsita de "temei" .
Va intreb daca Dvs aveti habar si ideie ce pagube produc anumalele de prada in efectivele anumalelor salbatice din fondurile de vanatoare , sau ce pagube imense produc anumalele salbatice, scapate de sub "control" pe terenurile proprietatea oamenilor, unde efectiv, daca nu sunt controlate strict si depasesc un anumit numar "tolerat prin lege " ... produc pagube imense .
Nu stimati " Gica Contra"... vanatorii nu sunt " insetati de sange " si nu trebuie sa-i considerati altfel decat cei care va asigura Dvs "carnea zilnica " pe care o cumparati din magazine si fara de care viata Dvs nu este tocmai ok... numai ca vanatorii, nu sunt "macelari"... asa cum ii vedeti Dvs. Nu trebuie confundati cu "braconierii" care intr-adevar, n-au ce cauta in randul "vanatorilor " , care practica aceasta activitate in mod recreativ si care sprijina si monitorizeaza efectiv fondurile de vanatoare, pentru a recolta vanatul care excede normelor in vigoare si pe care-l valorifica exact cum sunt valorificate si pasarile ori celelalte animale de casa pentru consumul public .
Dvs de ce mancati "carne" ? De ce n-ati fi si Dvs la fel de "sadici" si de "criminali"... ca si "vanatorii" pe care-i vedeti foarte negativ ? Hai sa fim seriosi !
Dvs stiti ce pagube produc in culturile oamenilor chiar si caprioarele, cerbii, mistretii , iepurii sau alte animale considerate " dragalase"... sau animalele de prada cum este lupul, ursul ori rasul etc. etc... ? Cu siguranta ca BA , nu stiti, ca daca ati fi mai documentat, cu siguranta v-ati schimba aceasta optica . Deci, va propun sa mai "reflectati" si sa nu dati cu " parul, bota sau cu pietre" in cine nu este cazul... !
Sa nu uitati ca si " porcul , magarul sau boul "este tot un animal, la fel de tandru si dragalas, chiar daca este "animalul " cel mai de ocara adresat cuiva care-i seamana in anumite "imprejurari " !

11/03/17 18:52
Maria

Acest caine a fost impuscat la o partida de BRACONAJ. Este un caine ciobanesc microcipat si vaccinat!!!! Si apropo de vanat animale care produc stricaciuni ciorile nu le vaneaza nimeni pentru ca nu sunt bune de mancat dar fazani,caprioare sa te ti frate!

11/03/17 18:53
Maria

Acest caine a fost impuscat la o partida de BRACONAJ. Este un caine ciobanesc microcipat si vaccinat!!!! Si apropo de vanat animale care produc stricaciuni ciorile nu le vaneaza nimeni pentru ca nu sunt bune de mancat dar fazani,caprioare sa te ti frate!

15/03/17 08:17
Cititor 222

Pentru "Maria" .
Da doamna Maria, si ciorile si cotofenele sau alte pasari de prada sunt vanate, numai ca in interiorul localitatilor, unde acestea isi fac veacul, este interzisa vanatoarea si "tirul cu arma de foc " , iar alte "metode"... nu dau nici un rezultat, inafara "distrugerii cuiburilor"... eventual... si/sau producerea de zgomote pentru alungarea lor sistematica, spre padurile din zona, dar de unde vor reveni de fiecare data, deoarece , ca si ti.g.anii care cersesc ori scurma prin gunoaie, in interiorul localitatilor isi gasesc mai lesne mancarea prin gunaoiele aruncate de oameni . Intr-un fel, sunt si benefice, deoarece sunt adevarati "sanitari sociali... naturali " .
Daca acest catzel a fost impuscat ilegal, cine a savarsit fapta, fiti sigura ca-si va merita soarta. EL intr-adevar, este "un criminal" ... daca este asa cum spuneti Dvs si daca animalul respectiv, era in ograda omului ori in interiorul localitatii, unde uzul de arma este interzis. Depuneti plangere scrisa la politia locala, pentru efectuarea cercetarilor legale , daca acestia nu s-au sesizat deja din oficiu. Dar sper ca ati citit ca iara in Romania , intr-o localitate ( "X" , canii hoinari, telelei si lasati liberi haladuind peste tot, au "mancat " o "baba evadata " dintr-un Centru pentru batrani... care a fost gasita sfasiata si facuta " praf si pulbere" de animalele flamande ...
Deci... fiecare " cu durerea lui " stimata doamna Maria ... dar va rugam nu mai asociati "vanatorii" cu "braconierii" , pe care Politia Romana, sistematic ii "vaneaza" si-i " baga la racoare " ( unde le este locul ) , confiscandu-le armele si desfiintzandu-le permisele de vanatoare .

13/04/17 00:17
Diana

Buna, cu siguranța nu cunosc prevederile legale si întreaga legislație care ii se referă la vânători si la perioadele de vânătoare, insa in urma cu 2 zile vânătorii mi-au împușcat doi ciobănești carpatini, vaccinați, microcipați cu toate actele in regula pe un câmp la o distanță de 2-3 km de casa pe un camp. Pentru ca locuința noastră se afla intr-o zona mai împădurită , cățeii mama si fiu obișnuiau sa iasa atâta cu tatăl meu la plimbare prin pădure cat si singuri. Nu are rost sa va ascund faptul ca de multe ori prindeau iepuri din grădina sau din apropierea grădinii. In 5 ani nu am avut nici o situație in care sa atace oameni sau sa avem probleme cu vecinii din cauza lor deoarece erau bine îngrijiri si hrăniți.Nu am înțeles un singur aspect in discuțiile de mai sus... cum adică "stricta vânatul"?? Adică nu mai aveți voi ce împușca? Imi cer scuze dar nu am vazut carne de mistreț sau căprioară in supermarketuri insa vânători cu congelatoarele pline de cărnuri de genul am întâlnit. Nu am cum sa nu va doresc sa va împușcați toți vânătorii între voi așa cum mi-ati împușcat câinele cu 5 glonte deși din câte am înțeles nu ii perioada de vânătoare si va rog sa ma scutiți de expresiile cum ca atâta de benefică ii vânătoarea si ca legislația spune caaaa...logic ca va favorizează deoarece nu o sa vezi niciodată un vânător un om sărac numai oameni influenți cu caractere menite sa salveze omenirea.

13/04/17 00:18
Diana

Buna, cu siguranța nu cunosc prevederile legale si întreaga legislație care ii se referă la vânători si la perioadele de vânătoare, insa in urma cu 2 zile vânătorii mi-au împușcat doi ciobănești carpatini, vaccinați, microcipați cu toate actele in regula pe un câmp la o distanță de 2-3 km de casa pe un camp. Pentru ca locuința noastră se afla intr-o zona mai împădurită , cățeii mama si fiu obișnuiau sa iasa atâta cu tatăl meu la plimbare prin pădure cat si singuri. Nu are rost sa va ascund faptul ca de multe ori prindeau iepuri din grădina sau din apropierea grădinii. In 5 ani nu am avut nici o situație in care sa atace oameni sau sa avem probleme cu vecinii din cauza lor deoarece erau bine îngrijiri si hrăniți.Nu am înțeles un singur aspect in discuțiile de mai sus... cum adică "stricta vânatul"?? Adică nu mai aveți voi ce împușca? Imi cer scuze dar nu am vazut carne de mistreț sau căprioară in supermarketuri insa vânători cu congelatoarele pline de cărnuri de genul am întâlnit. Nu am cum sa nu va doresc sa va împușcați toți vânătorii între voi așa cum mi-ati împușcat câinele cu 5 glonte deși din câte am înțeles nu ii perioada de vânătoare si va rog sa ma scutiți de expresiile cum ca atâta de benefică ii vânătoarea si ca legislația spune caaaa...logic ca va favorizează deoarece nu o sa vezi niciodată un vânător un om sărac numai oameni influenți cu caractere menite sa salveze omenirea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]