alp

Tinerii Viișoara și Sărata nu au de gând să piardă timpul. Vor continuarea studiilor, după terminarea liceului. Au luat autobuzul pe ploaie şi au venit la Târgul ONG

Creative Ideas of Youth People to Society a organizat cursuri de orientare profesională pentru elevii din unitățile de învățământ Viișoara și Sărata.
"Am rămas surprinși plăcuți de dorința acestor elevi pentru implicare în activitățile proiectului (traininguri, ateliere descoperire personală), acțiuni de voluntariat și mai impresionant pentru dorința de continuare a studiilor după terminarea liceului. Tinerii merită o șansa reală pentru reușita lor, noi am reușit să-i facem să înțeleagă că educația îi poate duce pe drumul cel mai bun. " se arată în comunicatul primit de redacţie.
Tinerii au fost foarte receptivi si dornici să se alăture grupului de lucru online. Au înțeles că nu sunt suficiente informațiile oferite de școală și că studiul trebuie aprofundat și în timpul liber. 5 dintre tineri ne-au întrebat cum pot face practica de acum, practică voluntară. În urma discuților cu ei au înțeles cât este de importanta experiența profesională, iar ei au de gând să nu piardă timpul.
Creative Ideas of Youth People to Society a participat şi la Târgul ONG din zona Sugălete Bistriţa.
"Am cunoscut un grup de tineri, păreau dezinteresați de orice activitate, la prima vedere, din cadrul proiectului SMART Educațion, însă aceiași tineri au dorit neaparat să participe la acest târg! Și au venit ambiționși să cunoască ONG-uri care să-i ajute" spun organizatorii. Au luat autobuzul din Viișoara și au venit la târg chiar daca dimineața a plouat și părea ca evenimentul să fie un eșec. Ultimul studiu făcut de Creative Ideas of Youth People to Society arată ca tinerii consideră ca sunt diferențe între cei din mediul urban și cel rural. Tot același studiu nu specifică și care sunt motivele pentru care sunt diferiți, la tîrg ne-am convins de un lucru, că cine vrea cu adevărat să se dezvolte personal are și unde și cu cine și de ce, nu contează nici locația locuinței, ora evenimentului și chiar nici vremea de afară. Felicitări !

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]