100 de tineri din Bistriţa-Năsăud îşi doresc să devină subofiţeri jandarmi! Doar trei au optat pentru o carieră de ofiţer

Sesiunea de înscriere pentru tinerii care doresc să devină subofiţeri în cadrul M.A.I. s-a încheiat în 15 iunie 2018.

„Tinerii care doresc să devină subofiţeri de Jandarmerie trebuie să urmeze cursurile unităţilor de învăţământ cu profil militar care pregătesc subofiţeri de jandarmi la Drăgăşani şi Fălticeni. Până acum şi-au depus cererile pentru admiterea la aceste şcoli, un număr de 100 de tineri. Anul acesta au fost scoase la concurs un număr de 50 de locuri la Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, respectiv 700 de locuri la cele două şcoli de subofiţeri. (Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni - 350  locuri, respectiv Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani - 350 locuri), din care câte patru locuri pentru romi şi două pentru minorităţi. Trei tineri au optat pentru o carieră militară de ofiţer în această sesiune. 

Concursul se va desfăşura pentru Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti în perioada 31 iulie-24 august 2018, iar pentru şcolile de subofiţeri în perioada 24 august-04 septembrie 2018”, explică mr. Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei bistriţene.

  Probele eliminatorii sunt vizita medicală, testul psihologic şi probele de aptitudini fizice.

Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se afișează pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud efectuează în fiecare an recrutări  de tineri conform programei şcolare întocmite la nivelul Ministerului Afacerilor Interne iar numărul celor care aleg o carieră în domeniu creşte de la an la an.  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5