10.000 de euro amendă pentru proprietarii care nu-şi repară casele degradate

Proprietarii care nu-şi renovează casele degradate la exterior riscă amendă de 10.000 de euro sau chiar închisoare, potrivit site-ului Antena3.ro. Şase luni, de la data primirii notificării din partea autorităţilor locale aveţi la dispoziţie pentru reparaţii.

Decizia îi va afecta pe toţi cei care ştiu că au case cu stricăciuni. Excepţie fac doar construcţiile din clasa I de risc seismic şi blocurile reabilitate termic. Iar banii vin din buzunarul proprietarului. Avantajul este că va fi scutit de la plata impozitului pe clădire pe anul respectiv.

Conform sursei citate, vor fi şi situaţii în care autorităţile locale vor putea acoperi costurile, în limita fondurilor, numai pentru persoanele care dovedesc ca au venituri sub salariul mediu pe economie.

Aşa că orice tencuială, zugrăveală, inclusiv repararea trotuarelor din preajma construcţiei, vor fi responsabilitatea posesorului de casă.

Dacă proprietarul refuză renovarea, primăria va face lucrările, dar va recupera banii fie prin somaţie, pe baza autorizării primite de la instanţă, fie prin Agenţia de Administrare Fiscală care va trece la executarea silită a proprietarului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5