Bistriţa-Năsăud nu mai este un judeţ atât de sigur…

12 suspecţi reţinuţi pentru trafic şi consum de droguri

O grupare specializată în trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc a fost destructurată de poliţişti şi procurori. La sediul S.C.C.O. Bistriţa-Năsăud au ajuns 48 de persoane, iar în urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 12 suspecţi, pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi punere la dispoziţie a unui spaţiu amenajat pentru consumul ilicit de droguri. În cursul zilei de ieri, suspecţii urmau să fie prezentaţi Tribunalului Bistriţa Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Duminică dimineaţa, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud şi jandarmi bistriţeni au efectuat 25 de percheziţii domiciliare.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în urma acestor percheziţii au fost ridicate, în vederea cercetărilor, medii de stocare a datelor (CD, DVD, stick-uri), plicuri cu substanţe susceptibile a fi droguri, instrumente artizanale destinate consumului de droguri şi un cântar de precizie.

Încă din luna august 2010, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa Năsăud au demarat verificări cu privire la activitatea infracţională a membrilor unei grupări suspectate de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc, respectiv cannabis şi mefedronă („sare de baie”), dar şi pentru punerea la dispoziţie a unui spaţiu amenajat pentru consumul ilicit de droguri.

Drogurile proveneau în principal din Austria şi Ungaria fiind ulterior distribuite pe raza oraşului Sângeorz-Băi, dar şi altor persoane de pe Valea Someşului, cu sume de 50-60 lei/gram pentru cannabis şi sume cuprinse între 100-150 lei pentru un gramul de mefedronă sau flefledronă.

Pe parcursul investigaţiilor, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au colaborat cu ofiţeri din cadrul S.R.I. şi D.G.I.P.I..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5