SUSPECT DE TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC, REŢINUT

Un bărbat din Bistriţa –Năsăud este suspectat de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că, împreună cu alţi tineri, a comercializat mai multor persoane din municipiul Bistriţa şi oraşul Năsăud, mefedronă (drog de mare risc).
Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud l-au depistat pe R.B., de 32 de ani, în localitatea Figa, membru al unei grupări infracţionale cu preocupări pe linia traficului internaţional de droguri de risc şi mare risc. În aceeaşi zi, în baza autorizaţiei de percheziţie emisă de Tribunalul Bistriţa-Năsăud, oamenii legii au efectuat două percheziţii la locuinţele acestuia. Ulterior, a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud în vederea audierii, iar împotriva acestuia procurorul de caz a luat măsura reţinerii pentru 24 ore pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi punerea la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului ilicit de droguri. Bărbatul urmează să fie prezentat în cursul zilei de astăzi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă.
La data de 2 iulie a.c., poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat, în baza autorizaţiilor emise de către Tribunalul Bistriţa-Năsăud, percheziţii domiciliare la 26 de suspecţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi de mare risc şi punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consumul de droguri. 44 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani, au fost duse la audieri. În fapt, din investigaţii a reieşit că membrii reţelei infracţionale comercializau droguri de risc (canabis şi rezină de canabis), cu sume cuprinse între 50-70 lei gramul, şi droguri de mare risc mefedronă sau „sare de baie”, cu suma de 100 lei gramul, tinerilor din municipiul Bistriţa şi oraşul Năsăud, precum şi din localităţile învecinate, la solicitarea acestora sau cu ocazia unor petreceri private. Drogurile erau procurate din Spania (canabisul şi rezina de canabis) şi din Ungaria (mefedrona), fiind trimise, prin intermediul unor firme de transport persoane şi coletărie, disimulate în colete sau pachete, sau aduse personal cu mijloace auto ori cu trenul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5