Reţeaua de droguri

În luna septembrie anul trecut, lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud s-au sesizat cu privire la constituirea unui grup infracţional specializat în comiterea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc, respectiv cannabis şi rezină de cannabis (haşiş). Drogurile proveneau în special din Spania, fiind ulterior distribuite pe raza municipiului Bistriţa şi raza judeţului Cluj, cu sume de 40-50RON/gram. Având în vedere aceste date, sub supravegherea procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, s-a trecut la monitorizarea, supravegherea şi probarea activităţilor infracţionale desfăşurate de suspecţi, fiind identificaţi numiţii: M.S.F. de 21 ani, B.A. de 28 ani, N.I.I. de 34 ani şi F.D.H. de 28 ani, toţi din municipiul Bistriţa.

Pe 21 iulie s-au efectuat patru percheziţii domiciliare la persoanele susmenţionate, iar în urma probatoriului administrat în cauză, procurorul DIICOT a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a numitului M.S.F., după care Tribunalul Bistriţa-Năsăud, a emis mandat de arestare pentru 29 zile. În urma unor activităţi specifice desfăşurate de către poliţiştii din SCCO Bistriţa-Năsăud, pe 2 septembrie s-a reuşit depistarea numiţilor B.A. şi N.I.I., iar procurorul de caz emiţând ordonanţe de reşinere pentru 24 ore faţă de aceştia. Cei doi invinuiţi au fost prezentaţi instanţei de judecată, acestora li s-a aplicat măsura preventivă a interdicţiei de a nu părăsi localitatea. Întrucât numitul F.D.H.s-a sustras urmăririi penale, existând date că s-ar afla în Olanda, pe numele acestuia instanţa de judecată a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, în cauză fiind efectuate demersurile în vederea depistării acestuia. Împotriva celor patru participanţi la comiterea infracţiunilor a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc prevăzută şi pedepsită de art.2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, iar împotriva lui M.S.F. a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de deţinere de droguri de risc, prevăzută şi pedepsită de art.4 alin.1 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate a fost capturată cantitatea de 21 grame cannabis şi 114,4 grame rezină de cannabis (haşiş). În cauză s-a colaborat cu Brigada de combatere a criminalităţii organizate Cluj-Napoca, Inspectoratul Judeţean de poliţie Bistriţa-Năsăud, Direcţia de informaţii Bistriţa, Serviciul de informaţii şi protecţie internă Bistriţa-Năsăud şi Inspectoratul Judeţean de jandarmi Bistriţa-Năsăud , ne informează subcomisar de poliţie Dumitru Bîltag.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5