Bistriţean reţinut pentru trafic de droguri şi de arme de foc

Un tânăr din Dumitra a fost arestat preventiv pentru 29 zile, fiind cecetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în formă continuată. Potrivit potalului instanţelo de judecată, este vorba despre Ştefan Rus, în vârstă de 31 ani, dosarul acestuia fiind înregistat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.
Totul a pornit din 24 iunie 2011, când lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud s-au sesizat cu privire la faptul că tânărul a săvârşit infracţiunea de trafic de droguri de risc, respectiv rezină de cannabis, dosarul fiind declinat către D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud. La acea vreme, Ştefan Rus comercializa drogul de risc rezină de cannabis cu preţul de 30-50 lei/gram pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.
Cu ocazia desfăşurării activităţilor specifice de către lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud în baza delegărilor procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Bisstriţa-Năsăud, s-a constatat că tânărul din Dumitr avea printre preocupări şi comercializarea armelor de foc.
Astfel, joi, poliţişti din cadrul S.C.C.O. Bistriţa-Năsăud, împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, S.O.S. Cluj-Napoca - Biroul Prinderi în Flagrant, un echipaj canin de la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj şi poliţişti ai I.P.J. Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au euşit să-l prindă în flagrant pe bărbat în timp ce oferea spre vânzare două arme de foc şi cantitatea de 100 grame rezină de cannabis. Ulterior, poliţiştii au descins la locuinţele mai multor suspecţi cercetaţi în cauză, efectuând un număr de cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.
„Cu ocazia activităţilor desfăşurate în cauză au fost ridicate în vederea confiscării 3 arme de foc, 1 armă artizanală, peste 150 cartuşe de diferite calibre, capse detonante, cantitatea de 1200 grame praf de puşcă, aproximativ 200 grame din drogul de risc rezină de cannabis, precum şi importante sume, în lei şi în valută”, se arată în comuniatul transmis de comisarul Dumitru Bâltg, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud.
În urma audierilor efectuate de către procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, acesta a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore faţă de învinuit, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată prev.de art.2 al.1 din Legea 143/2000 cu aplic. art.41, al.2 Cp şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în formă continuată prev. de art.279 al.2 C.p. cu aplic. art.41 al.2 C.p.. Fiind prezentat Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, instanţa şi-a însuşit propunerea, astfel că a emis pe numele inculpatului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile. Cercetările continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5