140 de fermieri au depus cereri de “ajutor de minimis pentru înfiinţarea culturilor de toamnă”

Până la această dată, cum ne informa ing. Eudochia Ştir, de la DADR Bistriţa-Năsăud, 140 de fermieri au depus cereri pentru a primi ajutor financiar în vederea înfiinţării culturilor agricole în toamna anului 2008.

Amintim faptul că valoarea sprijinului financiar acordat se exprimă sub forma unei subvenţii, acest sprijin financiar este de 200 lei/ha, pentru o suprafaţă pe care se înfiinţează culturi de toamnă de minimum un hectar până la maximum 120 hectare inclusiv, pe exploataţie. Sprijinul financiar se acordă pentru fiecare beneficiar într-o singură tranşă, iar suma maximă reprezentând ajutorul de minimis nu poate depăşi 7.500 euro pentru fiecare beneficiar.

Pentru obţinerea sprijinului financiar solicitanţii depun cereri la DADR în raza teritorială în care se află terenul pe care urmează a se înfiinţa culturile cerealiere. Cererea trebuie să fie însoţită de o copie după buletinul/ cartea de identitate, o adeverinţă în original eliberată de APIA care să certifice suprafaţa exploataţiei conform cererilor de plată pentru schemele de sprijin pentru 2008.

La nivelul DADR Bistriţa-Năsăud a fost organizată în aşa fel activitatea încât fermierii din zonele mai mari cultivatoare de cereale, respectiv, zona Teaca, Urmeniş, Milaş, Silivaş, Budeşti etc. să nu mai facă deplasarea la Bistriţa, ci dosarele să fie preluate la faţa locului de specialiştii agricoli, care, la rândul lor, le vor depune la DADR. Precizăm că termenul de depunere a cererilor este 15 noiembrie, conform Hotărârii de Guvern nr. 1153.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5