15 gospodării din Telcişor, inundate de Valea Sălăuţei

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă se află în aceste momente pe Valea Sălăuţei unde monitorirează zăpoarele formate pe Valea Sălăuţei, fiind gata să intervină cu echipajul pirotehnic, dacă va fi cazul. ISU anunţă că 15 gospodării din Telcişor au fost inundate datorită încălzirii vremii şi a ploilor, la faţa locului intervenind Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Telciu.
update: Purtătorul de cuvânt al ISU, plt. maj. Marius Rus, transmite că, prin intervenţia autorităţilor locale, cursul Sălăuţei în preajma gospodăriilor afectate a fost deblocat, în continuare Valea Sălăuţei fiind monitorizată.
Update 1 Astfel, echipe specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa”, din cadrul S.G.A. Bistriţa - Năsăud şi Comitele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile în care există riscul de producerii unor inundații intervin în aceste momente, cu utilaje grele (buldoexcavatoare), pentru realizarea canalelor de scurgere a apei printre aglomerările de gheață, destinate pentru direcționarea cursului firesc al Sălăuței.
Momentan se fac eforturi susținute pentru îndepărtarea riscului producerii unor inundaţii pe raza localităţii Coşbuc, unde s-a format un zăpor de aproximativ patru km, forțele angrenate in gestionarea situației sunt în teren pentru executarea misiunilor de detonare controlată a zăporului .
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează toate cursurile de apă din judeţul Bistriţa – Năsăud şi este pregătit să aloce resursele necesare în situaţiile în care se impune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5