Zăpoare pe Valea Sălăuței. Echipele ISU, SGA şi autorităţile intervin pentru direcţionarea apei

Diferențele mari de temperatură din ultimele zile au dus la formarea mai multor zăpoare pe Valea Sălăuței, afluent al Someșului Mare, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.  

"Formarea unui zăpor pe raza localității Telcișor a generat inundarea mai multor gospodării din localitate (15 gospodării), sens în care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus măsuri imediate pentru remedierea situației din teren, iar prin intervenția autorităților locale (C.L.S.U.—Comitetul Local pentru Situații de Urgență Telciu), cu ajutorul unui buldoexcavator, a fost creat rapid un canal de scurgere a apei printre aglomerările de gheață, astfel că apa din gospodăriile afectate a fost direcționată pe cursul firesc al Sălăuței", precizează purtătorul de Cuvânt al ISU BN, plt. maj. Marius Rus.

Potrivit acestuia, echipe specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Bistrița', din cadrul S.G.A. Bistrița — Năsăud și Comitele Locale pentru Situații de Urgență din localitățile în care există riscul de producerii unor inundații intervin în aceste momente, cu utilaje grele (buldoexcavatoare), pentru realizarea canalelor de scurgere a apei printre aglomerările de gheață, destinate pentru direcționarea cursului firesc al Sălăuței.

Momentan se fac eforturi susținute pentru îndepărtarea riscului producerii unor inundații pe raza localității Coșbuc, unde s-a format un zăpor de aproximativ patru km, forțele angrenate in gestionarea situației sunt în teren pentru executarea misiunilor de detonare controlată a zăporului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează toate cursurile de apă din județul Bistrița — Năsăud și este pregătit să aloce resursele necesare în situațiile în care se impune.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5