Armata, alături de ISU în lupta cu apele din judeţ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin preşedinte - prefectul judeţului, domnul Ovidiu Victor Frenţ), preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, domnul Emil Radu Moldovan, comanda inspectoratului și Grupul de Suport Tehnic al C.J.S.U. Bistrița - Năsăud au monitorizat în teren situaţia operativă din toate punctele din județul Bistrița – Năsăud în care au fost semnalate situații de urgență generate de formarea zăpoarelor de gheață, transmite plt. maj. Marius Rus.
Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bistrița” a intervenit, în cooperare cu Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, Grupul de Suport Tehnic al CJSU, Serviciul de Gospodărire a Apelor din județul Bistrița – Năsăud, dar și operatori economici privați, pentru prevenirea sau înlăturarea, după caz, a situațiilor de urgență generate de aglomerări de gheață formate pe albiile mai multor cursuri de apă din localitățile: Zagra, Rebra, Maieru, Valea Mare. Au fost create canale de scurgere printre acumulările de gheață pentru dirijarea apei în albiile râurilor sau distruse efectiv zăpoarele.
Misiuni de monitorizare au fost executate în municipiul Bistrița, Chintelnic, Crainimăt, Chiraleș, Șirioara, Coasta, Cristur Șieu, Șieu Odorhei, Șintereag, Cociu, Mogoșeni, Florești, Nimigea, Căianu Mic, Ilișua, Spermezeu etc.
În localitățile Valea Mare și Dobric s-a acționat atât pirotehnic, cât și cu utilaje grele, pentru slăbirea zăpoarelor formate, pentru crearea unor canale de scurgere a apei. În aceste locații, situația rămâne atent monitorizată, iar în funcție de evoluția din teren, acțiunile în sprijinul populației vor continua și mâine, de la primele ore ale dimineții.
Pentru monitorizarea aglomerărilor de gheață acumulate în albia râului Bistrița, echipe suport din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată “Grigore Bălan” Bistrița au asigurat monitorizarea situației operative de pe raza municipiului, alături de specialiștii I.S.U. “Bistrița”. Din fericire, formațiunile de gheață s-au deplasat în mod natural în aval, fără a provoca pagube în localitățile tranzitate.
Pompierii militari de la Secția Năsăud au acționat, în localitățile Rebra și Liviu Rebreanu, iar pompierii militari din Sîngeorz Băi au acționat, pe raza localității Anieș, pentru evacuarea apei din mai multe curți și beciuri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5