15 mai, termen limită pentru cererile de plată pe suprafaţă

Peste 23.000 de cereri de plată pentru suprafaţă au fost depuse la nivel de judeţ, de la începerea campaniei. Fermierii bistriţeni mai au timp până în 15 mai să depună cereri pentru subvenţii pe suprafaţă. Fără sancţiuni.

Din 36.940 de agricultori planificaţi de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Bistriţa Năsăud pentru depunerea cererilor s-au prezentat până acum o parte dintre aceştia, fiind depuse 23.127 cereri de plată pentru o suprafaţă de 92.680,68 ha.

Potrivit reprezentanţilor APIA, 3.813 fermieri nu s-au prezentat la depunerea cererii de plată, conform programării.

,,Reamintim fermierilor că până pe 15 mai 2014 inclusiv, sunt aşteptaţi la centrul judeţean şi centrele locale ale APIA pentru a depune cererile de plată pe suprafaţă, fără penalizări
Pentru depunerea cererii după data de 15 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere, 10 iunie 2014 fiind ultima zi in care fermierii mai pot depune cererea de sprijin.
Din 330 de fermieri cu suprafeţe de peste 50 ha, doar 56 de fermieri au depus cererea de sprijin la biroul care se ocupă de fermele mari.
Rugăm fermierii să se prezinte la APIA conform programării pentru a se evita aglomeraţia pe final de campanie”, a comunicat Florin Căpraru, director executiv APIA- Centrul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Pentru cererile depuse în perioada 16 mai – 9 iunie 2014 inclusiv, fermierii se vor alege cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. Cererile depuse începând cu 11 iunie 2014 sunt considerate inadmisibile, fiind respinse de la plată conform reglementărilor în vigoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5