15 MARTIE - ZIUA MONDIALĂ A DREPTURILOR CONSUMATORULUI

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor va fi marcată, la Bistriţa, prin desfăşurarea concursului naţional pe teme de protecţia consumatorului – „Alege! Este dreptul tău”, organizat de CJPC Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. La această ediţie, tema care va fi supusă dezbaterii elevilor este ,Informarea completă, corectă şi precisă – un drept şi o necesitate pentru consumatori”.
„Scopul acestor acţiuni este educarea şi conştientizarea tânărului consumator asupra drepturilor şi intereselor sale legitime. Grupul ţintă a fost ales din categoria de populaţie cea mai vulnerabilă, dar şi cea mai receptivă la informare şi educaţie, respectiv elevii claselor I – IX, atingând indirect şi interesul reprezentat de familiile acestora şi cadrele didactice”, declară comisarul şef Dina Suciu de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud.
Concursul se desfăşoară în mai multe etape, respectiv cea şcolară, judeţeana şi naţională, pe trei grupe de vârstă, respectiv clasele I –VI , clasele VII –VIII si clasele IX – XI. Miercuri, de la ora 14.00, în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, va avea loc etapa judeţeană a acestui concurs, rezervată elevilor din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a.
Selecţia de desene va avea loc în data de 19 martie 2012. Cadrele didactice şi elevii interesaţi pot accesa regulamentul concursului pe site-ul www.anpc.ro, secţiunea SNPC Junior.
Pentru faza judeţeană a concursului, premiile şi diplomele sunt asigurate prin Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud, precizează Dina Suciu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5