În 16 august, Tăşuleasca Social organizează maratonul Via Maria Theresia

În data de 16 august, Tăşuleasa Social va organiza maratonul Via Maria Theresia, manifestarea cuprinzând probe de maraton şi mountain biking pe o distanță de 42,195 km. De asemenea, competiţia include şi proba de semi-maraton, pe acelaşi traseu ca primele două, doar până la kilometrul 21,0975.

          „În cea mai mare măsură traseul urmează vechiul drum istoric, numit al Mariei Theresia. Acest drum a servit odinioară aprovizionării frontului şi se povesteşte că se circula pe el cu trăsura. Astăzi, drumul nu mai este la fel de larg, dar este ideal pentru competiţii sportive, poziţionarea lui pe curbele de nivel ale celor mai importante vârfuri ale crestei Călimanilor conferind traseului o dificultate medie. Traseu este transversal, pe sub linia crestei, porneşte din Bucovina şi ajunge în Ardeal, mai exact din judeţul Suceava, ajungând în judetul Bistriţa-Năsăud”, se arată pe site-ul www.via-maria-theresia.ro.

          Pe site-ul creat de organizatori pentru acest eveniment sunt descrise şi traseele pe care participanţii le vor avea de parcurs. Până în prezent, peste 200 de persoane din Bistriţa, Suceava, Vatra Dornei, Cluj-Napoca, Bucureşti etc. s-au înscris numărul acestora va creşte până pe 16 august.

Pentru că nu toată lumea este pregătită pentru maraion, organizatorii propun şi 4 trasee de drumeţie, plecarea fiind d ela Cantonul Silvic Tihuţa-Colibiţa, din Paitra Fântânele. pentru fiecare dintre cele 4 trasee, vor fi mai mulţi ghizi, voluntari ai asociaţiei Tăşuleasa Social.

          Taxa de participare este de 10 lei, bani pe care organizatorii îi vor folosi pentru salubrizare.

          Înscrierile se pot face pe site-ul organizatorilor, într-un formular care va fi expediat electronic, taxa de participare urmând să fie achitată la ridicarea kitului de înscriere. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5