Preşedintele Emil Radu Moldovan, pe drumul Mariei Tereza

„Via Maria Theresia” este un proiect cultural-istoric, social, sportiv și de mediu al Asociaţiei Tăşuleasa Social, ce vizeză reabilitarea drumului istoric din munţii Călimani, pe o distanţă de 42, 195 km. Pe 16 august a.c. va avea loc lansarea proiectului prin „Maratonul Via Maria Theresia”, o competiţie sportivă care cuprinde probe de: maraton, semi-maraton şi mountain-biking, dar şi un program de drumeţie.
Până atunci, ca să vadă stadiul lucrărilor, în zonă a fost prezent preşedintele Consliliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, alături de subprefectul Ovidiu Frenţ şi primarul din Prund, Doru Crişan.
"Astăzi am vizitat alături de Alin Ușeriu și voluntarii Tășuleasa Social, o parte din drumul Mariei Tereza! Am întâlnit tineri minunați, lideri autentici ai tinerii generații, care au demonstrat că schimbarea societății noastre se poate face faptic, nu în fața ecranului unui calculator. Apreciez activitatea Tășuleasa Social și am convingerea că prin activitatea asociației nu se plantează doar păduri, ci se pune umărul la construcția unei Românii puternice prin formarea unor oameni și caractere de valoare! Felicitări Alin Ușeriu! Felicitări Tășu! " este mesajul transmis de Radu Moldovan.
De 13 ani, Tăşuleasa Social luptă împotriva defrişărilor masive, atât prin acţiuni de împădurire, cât şi prin proiecte educaţionale, cum este de pildă Pădurea Pedagogică. Anul acesta, eforturile asociaţiei de a salva pădurile trec la un alt nivel, punând accentul pe încurajarea a cât mai mulţi doritori să practice drumeţia şi alte sporturi montane , în felul acesta ei fiind mai des prezenţi în păduri şi devenind străjeri voluntari ai acestora.
Proiectul „Via Maria Theresia” are mai multe obiective. Primul şi cel mai important se referă la creşterea conştientizării importanţei naturii, a pădurilor şi a parcurilor naţionale, dar şi a practicării sporturilor în aer liber. Cel de-al doilea obiectiv se referă la promovarea şi punerea în valoare a unui drum - monument istoric – contribuind în acest fel la educaţia tinerilor. În subsidiar, promovarea Parcului Naţional Călimani şi dezvoltarea turismului montan au ca obiectiv scăderea infracţiunilor forestiere, datorită prezenţei în teren a unui număr cât mai mare de turişti, drumeţi şi sportivi. Tăşuleasa Social va reabilita drumul Mariei Theresia prin acţiuni de curăţare a potecii de pietre şi elagare a vegetaţiei, prin montarea de marcaje vizibile pe timp de zi şi noapte, prin amenajarea locurilor de popas şi hidratare, precum şi prin amplasarea de panouri informative bogate în date istorice şi poveşti ale locurilor. Toate aceste acţiuni se vor desfăşura cu concursul voluntarilor, la fel ca majoritatea proiectelor marca Tăşuleasa Social. Inaugurarea potecii tematice „Via Maria Theresia” va avea loc în data de 16 august. Cu această ocazie, Tăşuleasa Social şi Raiffeisen Bank organizează maratonul cu acelaşi nume. Competiţia sportivă se adresează deopotrivă amatorilor şi profesioniştilor şi cuprinde trei probe: maraton montan (42, 195 km), semi-maraton (21, 0795 km) şi mountain-biking (42, 195 km). Traseul are caracter permanent și își va păstra destinația sportivă și de agrement. Acesta va rămâne deschis pe tot parcursul anului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5