1,6 tone de fier vechi, furate din mina Valea Vinului

Jandarmii montani din Rodna au descoperit că în una din minele aflate în conservare, la Rodna, se lucrează. Jandarmii au intrat şi au surprins în flagrant, cinci bărbaţi care demontau mai multe şine de fier de diferite dimensiuni cu scopul de a le sustrage. La faţa locului s-au deplasat şi jandarmi ai Grupei de Supraveghere şi Intervenţie din oraşul Năsăud care alături de jandarmii montani din Rodna au constatat faptul că în galerie se aflau pregatite aproximativ 80 de şine de fier de diferite dimensiuni, pe care cei în cauză urmau să le încarce într-o sanie, respectiv într-o căruţă, pentru a le transporta către domiciliu.

Datorită demontării şinelor s-a produs şi schimbarea culorii apei pârâului care iese din galerie, iar la faţa locului au sosit reprezentanţi ai Companiei Apele Române, deoarece s-au autosesizat, au luat probe de la faţa locului, cu scopul de a preveni o eventuală poluare care să afecteze ecosistemul în zonă.

“Jandarmii vor întocmi pe numele celor cinci bărbaţi, (Andrei S, George S. Florin M., Viorel S. şi Ioan C. toţi din Rodna), dosare penale pentru infracţiunea de furt calificat. Fierul vechi provenit din galeria aflată în conservare va fi cântărit şi predat pe bază de proces verbal, în custodie, la unul din punctele de colectare a fierului vechi din zonă” se arată în comunicatul dat de Jandarmeria Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5