17 locuri de muncă puse la bătaie în această perioadă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă pune la dispoziţia şomerilor, pentru perioada 29 aprilie -5 mai, 17 de locuri de muncă. Dintre acestea, trei posturi sunt destinate persoanelor cu studii superioare.

Din această cauză locurile de muncă vacante rămân, în continuare, o problemă pentru şomerii bistriţeni care sunt în căutarea unei slujbe.

Oferta de muncă disponibilă pentru perioada 29 aprilie – 5 mai 2011 este extrem de mică pentru a reuşi să satisfacă solicitările miilor de şomeri înregistraţi în evidenţele AJOFM-ului.

Cu toate acestea, firmele bistriţene doresc să angajeze trei persoane care au studii superioare, fiind disponibile câte un post pentru manager, inginer instalaţii pentru construcţii şi consilier/ economist.

De asemenea, agenţii economici de pe raza judeţului nostru mai caută un recepţioner de hotel, un agent comercial, o secretară, un primitor-distribuitor materiale, un casier, un bucătar, un ospătar (chelner), o infirmieră, o cameristă hotel, un vânzător, un instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, un şofer autocamion/maşină de mare tonaj, un lucrător bucătărie (spălător vase mari) şi un muncitor necalificat în silvicultură.

Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă vacante

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 11.226 locuri de muncă, în perioada 29 aprilie - 5 mai 2011.

Cei mai norocoşi şomeri din această perioadă sunt cei din municipiul Bucureşti - 993 de locuri de muncă, Iaşi (945 de joburi), Constanţa (795), Dolj- 793 sau Cluj, cu 469 de posturi vacante. Judeţul nostru figurează în evidenţele ANOFM cu 139 de locuri de muncă vacante.

De partea cealaltă, cele mai puţine oferte de muncă sunt înregistrate în judeţele Covasna, Mehedinţi, Ialomiţa şi Caraş-Severin.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5