24 de cazuri active de Covid, la Centrul pentru persoane vârstnice de la Cuşma. Bătrânii s-au săturat să tot fie testaţi, DSP a amendat cu 10.000 lei

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sfinții Ioachim și Ana” Cuşma se confruntă cu al doilea focar de CoVid-19, după cel din toamnă. „La Cuşma în acest moment sunt 24 de cazuri active, dintre care trei sunt angajaţi. Din păcate au fost şase decese din rândul beneficiarilor. Primul caz a fost o îngrijitoare de curăţenie. Atunci când s-a făcut ancheta, declaraţia a fost că ea nu a venit o săptămână deloc la centru, izolându-se la domiciliu. Am aşteptat să vedem cum evoluează lucrurile. Acolo a fost şi o problemă de comunicare. Ei au constatat că oamenii nu se simt bine, au chemat ambulanţa, i-au trimis la spital. La spital, fiind cu un cod de spital, până să facem ancheta nu ne-am dat seama că sunt de la Cuşma.

După câteva zile ne-am trezit cu 16 cazuri, ei făcând testarea periodică pe care trebuiau să o facă mult mai repede. Au fost colegii mei, au dat şi nişte amenzi tocmai pentru că nu au respectat metodologia, pentru că nu au testat suficient. Persoanele de acolo nu au acordul de vaccinare, deşi noi am solicitat, nu putem face vaccinare fără acord. Am trimis vaccin, s-a vaccinat personalul, dar nu neapărat beneficiarii. Cei care au decedat nu erau vaccinaţi. A fost dată o amendă de 10.000 lei, pentru că nu au respectat metodologia, să testeze beneficiarii o dată pe lună şi personalul la două săptămâni. Personalul l-au testat, dar beneficiarii nu, pentru că spun ei că beneficiarii nu mai vor să fie testaţi, se opun. Sigur, e neplăcut, vârstnicii fiind mulți cu probleme neurologice și psihice. Poate că s-au opus.”, a declarat directorul executiv al DSP BN, dr. Anca Andriţoiu, la şedinţa Colegiului Prefectural.

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sfinții Ioachim și Ana” Cușma, județul Bistrița Năsăud a fost înfiinţat în anul 2014 și are 40 de beneficiari.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5