27 aprilie, ora 10, Colegiul Infoel - Bursa generală a locurilor de muncă

Treizeci de şomeri pe un loc de muncă vacant

Ediţia din acest an a Bursei Generale a Locurilor de Muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, va avea loc vineri, 27 aprilie, de la ora 10, în incinta Colegiului Tehnic Infoel Bistriţa.
Până la această dată şi-au anunţat participarea 35 de firme din judeţ din cele peste 200 invitate, oferta fiind de peste 200 locuri vacante în diferite domenii de activitate, cele predominante fiind din sectorul maselor plastice, textile, hotelier, construcţii şi transport. „Agenţii economici interesaţi să participe la această bursă sunt rugaţi să se adreseze Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pana joi”, transmite purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adina Sigartău.
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor putea atât să-şi negocieze un viitor job cu firmele bistriţene, cât şi să consulte oferta de cursuri de calificare/recalificare profesională a Centrului de Formare Profesională din coordonarea AJOFM Bistriţa-Năsăud. Şi la această ediţie, pe lângă standurile angajatorilor, vor fi prezente şi alte instituţii, precum Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud.
În mod normal, prezenţa ar trebui să fie una foarte numeroasă, numai dacă ne gândim la …datele statistice. La finele lunii trecute, rata şomajului ajunsese la 5,01%, în evidenţele AJOFM BN figurând 6698 şomeri, dintre care 2466 nu sunt nici măcar indemnizaţi sau nu beneficiază de plăţi compensatorii. Interesant este şi faptul că aproape 600 dintre persoanele care nu au un loc de muncă au absolvit studii superioare, fapt care arată că nu doar „cartea” îţi face „partea”, ci mai ai nevoie şi de ceva oameni de bine în jurul tău. Oricum, dacă tot sunteţi cu facultate, la căutare sunt economiştii şi, în special, inginerii. Juriştii ar trebui să se orienteze către secţiile de votare din judeţ.
În 2011, peste 1500 de bistriţeni au participat la bursă, dintre care o treime şi-au lăsat CV-ul pentru „un interviu”, iar zece au fost angajaţi pe loc. Cei 109 angajatori prezenţi au oferit circa 520 locuri de muncă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5