Doar patru din cei aproape 500 de absolvenţi au fost angajaţi pe loc

Patru tineri absolvenţi ai promoţiei 2008 au fost angajaţi în cadrul bursei organizate vineri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, pe posturi de asistent manager, contabil şi muncitor necalificat. La evenimentul găzduit de Colegiul INFOEL Bistriţa au participat 523 de persoane, dintre care 490 şi-au finalizat studiile în acest an. Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM BN, Alina Căpraru, 168 de absolvenţi au fost selectaţi în vederea încadrării, aceştia urmând să fie contactaţi de cei 70 de agenţi economici participanţi.

La această bursă a locurilor de muncă, oferta a însumat 460 de posturi vacante, dintre care 40 au fost destinate absolvenţilor de studii superioare, la mare căutare fiind, în continuare, inginerii.

Cele mai multe joburi s-au adresat însă absolvenţilor cu studii medii, şi anume, confecţionerilor de tricotaje, zidarilor, zugravilor, dulgherilor, ospătarilor, barmanilor etc.

În baza protocolului semnat între ANOFM şi ANES, la evenimentul găzduit astăzi de Colegiul Tehnic INFOEL va fi amenajat şi un stand unde tinerii participanţi vor putea accesa informaţii referitoare la drepturile egale ale cetăţenilor de a participa la viaţa economică, dar şi despre oportunităţile egale pe care le au la angajare, promovare şi formare profesională. De asemenea, AJOFM a prezentat oferta de locuri de muncă din străinătate, prin intermediul reţelei EURES, dar şi oferta de cursuri de formare profesională derulate prin intermediul CFP Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5