3 sfaturi pentru alegerea laptopului potrivit nevoilor tale

3 sfaturi pentru alegerea laptopului potrivit nevoilor tale

Laptopul este un device compact și versatil care îți oferă mobilitate și performanțe ridicate, indiferent de modul în care îl folosești. Pornind de la o simplă accesare a internetului până la programare, jocuri video sau vizionarea filmelor, acesta îți este de ajutor la realizarea diferitelor sarcini. Laptopul are un avantaj foarte mare din punct de vedere al versatilității. El poate fi transportat oriunde, foarte ușor.

Singurul lucru care oferă bătăi de cap constă în alegerea dispozitivului perfect pentru nevoile tale. Și pentru a-ți veni în ajutor, echipa de la Alien Store îți oferă câteva sfaturi care îți pot fi de folos, dar și o gamă variată de laptopuri.

Specificații tehnice

Atunci când cauți un laptop nou trebuie să îți alegi un dispozitiv care are o configurație potrivită pentru tine și nevoile tale. Gândește-te în primul rând la ce anume vrei să folosești laptopul și care sunt activitățile pe care le vei desfășura pe el.

Pentru a analiza configurația dispozitivului, ia în considerare în primul rând procesorul. Procesorul este creierul laptopului, cel în funcție de care se stabilește modul și viteza de execuție a sarcinilor. Spre exemplu, MacBook-urile folosesc un procesor dezvoltat de Apple, în timp ce alte dispozitive folosesc Intel Core sau AMD. Pentru varianta Intel sunt indicate noile modele, precum i5-i9, iar la AMD seria Ryzen. Mai departe, îndreaptă-ți atenția spre o placă video performantă și alege dintre noile tehnologii Intel, Nvidia sau AMD. În ceea ce privește memoria RAM, un minim recomandat este 8 GB, dar pentru un laptop de durată ar fi bine să investești 16 sau chiar 32 GB.

Rezoluția și diagonala ecranului

În ceea ce privește rezoluția și diagonala ecranului, există câteva caracteristici importante de care e bine să ții cont. De regulă, computerele au o diagonală cu un display cuprins între 10-11 inch și peste 18 inch. Foarte populare sunt ecranele de 13.3 inch, 15.6 inch și 17.3 inch, dar variantele 12.5-14 inch prezintă cel mai bun raport portabilitate confort vizual.

Autonomia bateriei

Dacă călătorești mult în interes de afaceri și ai nevoie de un laptop care să permită o mobilitate extinsă, cel mai bine cauți un produs care are o autonomie de cel puțin 8 ore. De asemenea, ține cont și de faptul că bateria este un produs consumabil , iar odată cu trecerea timpului rezistența ei se va diminua. De preferat ar fi să alegi un model cu acumulator detașabil, care să fie mai ușor de înlocuit.

În final, îți mai spunem că prețul este cel care dictează cumva alegerea unui anumit model. Acesta poate varia de la câteva sute de lei la câteva mii de lei. Spre exemplu, un laptop de gaming performant nu va avea un preț tocmai mic, însă specificațiile sunt de calitate și experiența pe care ți-o oferă este una care merită investiția.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5