Ce preturi practica un service laptop in 2019?

Preturile practicate de un service laptop in 2019 depind in cea mai mare parte de calitatea reparatiilor efectuate sau calitatea componentelor noi schimbate. Costurile de reparatie sunt influentate si de gravitatea defectelor, de brandul, modelul, generatia din care face parte laptopul.

Iata cateva tendinte in ceea ce priveste preturile practicate de service laptop in 2019:

- laptopurile de generatie mai noua au pret de reparatie mai mare decat cele de generatie mai veche
- laptopurile foarte vechi pot avea costuri de reparatie mai mari din cauza ca piesele pentru ele sunt mai greu de gasit (de la un moment dat incep sa dispara de pe piata; de exemplu memoriile sodimm ddr2 sunt mai scumpe decat sodimm ddr3)
- reparatiile pentru laptopurile Apple tind sa fie mai costisitoare
- problemele la nivel de placa de baza sunt mai dificil de diagnosticat/ reparat si atunci tind sa fie mai scumpe (necesita dezasamblarea laptopului pana la nivel de placa de baza)
- diagnosticarea poate avea diferite valori in functie de service laptop. La Onlaptop de exemplu beneficiazi de diagnosticare gratuita daca alegeti sa reparati laptopul acolo. In caz contrar, diagnosticarea costa intre 100- 200 de lei; diferenta aceasta justifica dificultatea de stabilire a defectului. Unele defecte sunt mai usor de diagnosticat si reparat, iar altele sunt mai grave si adesea necesita teste detaliate.

Preturi pentru reparatii in service laptop

Pentru a face o analiza a pietei de reparatii laptop la sfarsitul anului 2018, inceputul anului 2019 vom face referire la lista de preturi Onlaptop. Trebuie mentionat faptul ca aceste preturi sunt estimate insa pentru cele mai uzuale modele existente pe piata. Dupa cum am notat mai sus, laptopurile foarte noi tind sa fie mai dificil de reparat, din cauza preturilor ridicate ale componentelor.

Iata in continuare cateva costuri practicate de service laptop Bucuresti, in conditii de calitate ridicata si garantie pentru fiecare tip de reparatie, inclusiv pentru fiecare componenta schimbata:
- inlocuirea unei tastaturi in service laptop costa intre 150 si 1500 de lei, cu mentiunea ca se folosesc doar tastaturi noi, 100% functionale, cu garantie 1 an de zile

- daca hard diskul sau SSD-ul s-a defectat v-a trebui sa scoateti din buzunar intre 200 si 2000 lei (pretul este dictat de capacitate si model; ssd-urile sunt mai scumpe decat hard diskurile clasice

- inlocuirea unui ecran intr-un service latpop poate sa coste intre 250 si 3000 de lei; aceasta discrepanta depinde de modelul laptopului si mai ales de dimensiunea ecranului. Cele mai uzuale ecrane sunt cele de 15.4 inch si 15.6 inch. Cele de 17 inch si 17.3 inch, adeserea regasite pe laptopurile de gaming si avand rezolutii mai mari, au preturi mai piperate.

- Reballingul pentru placa video intr-un service laptop costa intre 300 si 1200 de lei, in functie de laptop. In general se defecteaza placile grafice de pe laptopurile de gaming sau de grafica (acestea au de altfel placa video dedicata).

- Daca problema laptopului dumneavoastra tine de mufa de alimentare, de porturile USB sau porturile audio, costurile sunt mai acceptabile, pornind de la 100 de lei.

- inlocuirea placii de baza este considerata unul din cele mai costisitoare servicii intr-un service. Nu este de mirare daca ne gandim ca acest lucru implica dezasamblarea completa a laptopului si ulterior asamblarea. In plus placa de baza este componenta de legatura pentru toata celelalte piese importante dintr-un laptop. In service laptop Onlaptop inlocuirea placii de baza costa intre 500 de lei si 4000 de lei, pentru laptopurile de generatie mai noua.

Unde gasesc preturi accesibile pentru reparatii laptop?

Un service laptop cu preturi bune in Bucuresti este Onlaptop, care are doua sedii de lucru: unul in zona Iancului, iar altul in zona Vacaresti. De cativa ani Onlaptop a inceput o expansiune vizibila si a investit in dezvoltare: cu aparatura ultramoderna de reparatii, tehnicieni bine pregatiti, preturi accesibile, raport calitate- pret foarte bun, garantie pentru reparatiile efectuate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5