Cum putem repara un incarcator de laptop?

Atunci cand sunteti in cautare de incarcatoare laptop recomandarea noastra este sa cautati si pe Mento-Market.ro

Exista mai multe motive pentru care un laptop ar putea avea probleme cu incarcarea. Examinati mai intai priza, cablul si conexiunea, deoarece acestea sunt usor de identificat si de multe ori pot fi rezolvate problemele foarte repede.

Daca nu gasiti probleme acolo, modificarea setarilor laptopului sau resetarea alimentarii bateriei poate rezolva uneori problema. Daca nu, inlocuirea bateriei poate fi inevitabila.

Deconectati-l pentru cateva minute, apoi incercati o alta priza. Deconectati laptopul, asteptati cateva minute, apoi conectati-l la o priza intr-o incapere diferita. Unii utilizatori au raportat ca un adaptor de alimentare pentru laptop poate inceta temporar sa lucreze pentru a se proteja de o problema perceputa in legatura cu sursa de alimentare.

Daca bateria este detasabila, scoateti-o in timp ce sursa de alimentare este deconectata. Tineti apasat butonul de alimentare al laptop-ului timp de doua minute, puneti bateria inapoi si conectati-l la o priza noua.

Examinati cablul. Examinati intreaga lungime a cablului de alimentare pentru vedea daca sunt zone afectate. Daca observati vreuna sau daca transformatorul electric este deformat sau miroase ca un material ars, cablul este probabil defect.  Va trebui sa achizitionati un cablu nou pentru laptop.

Verificati garantia inainte de a inlocui orice piesa. Costul poate fi acoperit in anumite circumstante.

Inspectati conexiunea. Daca atasamentul cordonului la laptop se invarte sau se simte slabit, ar putea aparea o problema legata de conexiune. Deconectati cablul, indepartati resturile cu o scobitoare din lemn si indepartati praful cu aer comprimat.

Firele  si alte probleme legate de daune pot fi specifice modelului. Luati laptopul sau cablul la un service de calculatoare. Puteti cauta modelul vostru online pentru instructiuni de reparatii, dar acest lucru poate fi dificil fara instrumentele adecvate si poate anula garantia.

Reporniti computerul, scoateti bateria din el. Opriti calculatorul, deconectati-l, apoi scoateti bateria de pe laptop.

Bateria poate fi de obicei accesata din partea inferioara a laptopului si poate avea o incuietoare pe care o puteti activa cu o moneda sau sa o eliberati prin ridicarea unei parghii. Lasati bateria sa stea afara timp de zece secunde, lasati-o inapoi, apoi porniti computerul. Introduceti din nou bateria in laptop dupa pornire si asteptati zece secunde pentru a vedea daca functioneaza.

Nu toate laptopurile au baterii usor accesibile. Daca nu exista un compartiment pentru baterii evident, reporniti computerul fara a scoate acumulatorul.

Lasati calculatorul sa se raceasca. Daca bateria laptopului se simte foarte calda la atingere, excesul de caldura ar putea interfera cu procesul de incarcare.  Opriti calculatorul si lasati-l sa stea cateva minute sa se raceasca. Daca nu ati curatat recent gurile de aerisire ale laptopului, suflati cu aer comprimat in orificiile ventilatoarelor pentru a indeparta praful.

Nu dati direct in orificiile ventilatoarelor, numai intr-un unghi oblic pentru ca puteti deteriora ventilatorul.

Daca va pricepeti dezasamblat laptopul, puteti utiliza aerul comprimat pentru a evacua praful interior direct. Cautati un ghid pentru dezasamblarea modelului inainte de a incepe si lucrati pe o suprafata mare. Aceasta operatiune va va anula garantia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5